„Victimele traficului de persoane sunt ascunse sub ochii noștri”, campanie de conștientizare a traficului de persoane

Date:

În perioada 18 – 22 octombrie 2021, Agenția Națională Împotriva Traficului de Persoane (A.N.I.T.P.) și partenerii săi organizează o serie de evenimente dedicate marcării Zilei Europene de Luptă Împotriva Traficului de Persoane – 18 octombrie, incluse în cadrul campaniei de informare și prevenire „Săptămâna prevenirii traficului de persoane”.
Campania vizează promovarea Zilei Europene de Luptă Împotriva Traficului de Persoane – 18 Octombrie, precum și informarea și constienti-zarea publicului cu privire la riscurile și implicațiile asociate traficului de persoane. În egală măsură, inițiativa își propune să abordeze ambele dimensiuni ale traficului, respectiv cererea și oferta care favorizează existența acestui fenomen.
Prin cele 15 Centre Regionale ale sale, ANITP va desfășura la nivel național activități de informare și prevenire în mediul online: (destinate publicului larg și categoriilor vulnerabile): mesaje social-media, materiale video pentru unitățile de învățământ destinate elevilor, spoturi video destinate părinților. De asemenea, Centrele Regionale ale ANITP și partenerii au planificat o serie de întâlniri directe cu beneficiarii în unități de învățământ, comunități defavorizate, locuințe protejate, precum și activități stradale, flash-mob-uri, premierea unor concursuri și întâlniri cu specialiști și parteneri, în a căror derulare se va ține cont de evoluția situației pandemice la nivel național și local.
În egală măsură, ANITP și partenerii derulează următoarele campanii:
1) Campania de conștientizare a traficului de persoane „Victimele traficului de persoane sunt ascunse sub ochii noștri”, alături de Asociația eLiberare și Primăria Municipiului București, prin Direcția Generală de Asistență Socială București, cu sprijinul Societății de Transport București S.A. și al Companiei Metrorex, în perioada 15 octombrie 2021 – 15 martie 2022, în mediul outdoor și online;

2) Campania europeană de prevenire a traficului de per-soane”Pariuri oarbe”, în cadrul forumului EMPACT, alături de alte 16 state europene, Comisia Europeană, Europol și Frontex, în perioada septembrie 2021 -februarie 2022, în mediileFacebook, Instagram, Twitter, LinkedIn;
3) Campania de prevenire”Munca fără forme legale – un pas mai aproape de traficul de persoane”, împreună cu Asociația INCA România, în perioada aprilie-decembrie 2021, în spațiul outdoor și online;
4) Campania regională „SUPORT” – S(sustinere), U(umanitate), P(pretuire), O(optiune), R(rezilienta), T(tol-eranta), derulată de Centrul Regional Timișoara împotriva Traficului de Persoane și Asociația LOGS – Grup de Inițiative Sociale, în perioada iulie 2021 – iunie 2022, în mediul outdoor.
Această zi a fost instituită în anul 2007, ca urmare a recomandării Parlamentului European, precum și a propunerii înaintate de către Comisia Europeană, pentru a atrage atenția asupra acestei forme de crimă organizată și pentru a influența în mod pozitiv deciziile și acțiunile guvernelor, autorităților locale și celorlalte instituții publice cu privire la sclavia modernă. În egală măsură, rolul acestei zile este de a crește nivelul de conștientizare a populației și de a stimula comunicarea și interacțiunea între organizațiile care activează în acest domeniu.

Pentru marcarea acestei zile, începând cu luna octombrie 2007, Agenția Națională Împotriva Traficului de Persoane organizează, independent sau în colaborare cu partenerii săi guvernamentali și neguvernamentali, campanii și activități de prevenire la nivel național.
„Victimele traficului de persoane sunt ascunse sub ochii noștri”, este o campanie de conștientizare a traficului de personae ce se derulează în perioada 15 octombrie 2021 -15 martie 2022 și urmărește informarea publicului larg cu privire la fenomenul traficului de persoane, indicatorii de recunoaștere a unui posibil caz de trafic și modul de notificare a acestuia către autoritățile competente.
Campania face parte din proiectul Proactiv – Detectarea și notificarea cazurilor de trafic de persoane în comunitate. În cadrul acestuia, pe lângă campanie, au mai fost prevăzute: – operaționalizarea unui Centru de informare și asistență în detectarea și notificarea de cazuri de victime ale traficului de persoane, gestionat de eLiberare;

  • organizarea unor sesiuni de instruire pentru polițiști, magis-trați, procurori, asistenți sociali și personal medical.
    Agenția Națională Împotriva Traficului de Persoane evaluează și monitorizează, la nivel național, activitatea desfășurată în domeniul luptei împotriva traficului de persoane, îndeplinind rolul de raportor național.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Popular

Știri
Dâmbovița

Stop traficului de persoane! 

Exploatarea sexuală este cea mai întâlnită formă a traficului...

Este  o atenționare meteorologică de COD GALBEN ce vizează intensificări ale vântului

Vântul va avea intensificări în Dobrogea, sud-estul Moldovei, estul...

S-a adoptat un nou Cod Silvic

Noua legislație reglementează lupta digitalizată cu tăierile ilegale de...