Vicepreşedintele PSD Dâmboviţa, Alin Manole spune istoria PSD Dâmboviţa şi la bine şi la rău

I.B.

alin manoleAtacurile deputatului Radu Popa la adresa preşedintelui PSD Dâmboviţa nu i-a lăsat pe unii membrii importanţi ai PSD Dâmboviţa să rămână indiferenţi. Vicepreşedintele PSD Dâmboviţa, Alin Manole este unul dintre oamenii care rar iese să vorbească deviza lui fiind faptele însă de această dată a ieşi cu o declaraţie pe pagina sa de socializare:
„Într-un partid mare aşa cum este PSD-ul, faţă de alte partide de buzunar, odată la 2 ani se organizează statutar alegeri. După ştiinţa mea, în februarie sau martie, orice coleg poate candida începând de la funcţia de preşedinte al unei organizaţii de cartier la cea de preşedinte al organizaţiei.
Dacă obţine mai multe voturi şi are un proiect bun sunt sigur că va fi votat de majoritatea membrilor. Doritorilor le urez succes.
O să fac apel puţin la istorie pt a înţelege anumite lucruri.
Atunci când nimeni nu îndrăznea să candideze sau să spună măcar ceva rău de Florin Popescu şi de PDL, Adrian Ţuţuianu a fost singurul care a ieşit la bătaie.
Unii colegi de partid preferau înţelegerile făcute pe sub masă, iar alţii îşi vedeau liniştiţi de afacerile lor cu statul reprezentat de puterea de atunci.
Am mers atunci cu Adrian Ţuţuianu şi cu loan Marinescu din localitate în localitate, fie vară, fie iarnă pentru a explica oamenilor că există totuşi o alternativă la un regim politic care stăpânea tot judeţul.
Ce-mi spuneau colegii de partid, unii astăzi mari susţinători ai lui Adrian Ţuţuianu sau alţi oameni bine intenţionaţti?
Că puterea de atunci va cumpăra voturi de 10 mil de euro, iar noi nu avem decât să privim cum vom pierde. Mai mult, unii se şi vedeau vicepreşedinţi ai CJD, şi negociau pentru asta cu puterea de atunci.
Cam asta era situaţia, restul sunt poveşti. După ce Adrian a câştigat, toată lumea îl sprijinise, toţi erau prietenii noştri, ne spuneau cât au ajutat ei şi cât au pus umârul la câştigarea alegerilor.
Adrian Ţuţuianu nu este un om fără defecte, dar este omul care a făcut ca PSD-ul în judeţul Dâmboviţa să fie din nou câştigător, atunci când unor colegi de-ai noşri le era mai bine în opoziţie.
Este un om cinstit şi integru cu o putere de muncă pe care nu am văzut-o la nici un lider politic şi un om care vrea să facă ceva bun în exercitarea funcţiilor publice.
El conduce astăzi una dintre cele mai puternice organizaţii din ţară care a obţinut pt Victor Ponta, peste 150.000 de voturi. Rezultate remarcabile la parlamentare, toate colegiile câştigate de PSD, la europrla-mentare şi referendum la fel.
Unii au ajuns parlamentari numai şi numai datorita faptului că Adrian Ţuţuianu a câştigat
CJD.
Sunt colegi de-ai mei care uită acest lucru, şi uită şi faptul că alta ar fi fost situaţia dacă nu se câştiga Consiliul Judeţean. Probabil că mulţi nu se mai înghesuiau pe colegile pentru Cameră şi Senat.
Le spun unora care nu cunosc istoria acestui partid, pentru că nu au de unde, că noi am fost aici alături unii de alţii şi în 2004 şi în 2009 şi acum în 2014.
Au fost momente grele, momente în care se poate testa caracterul oamenilor, am fost şi vom rămâne împreună, o echipă formată în timp cu bune şi cu rele.
Toţi avem calităţi şi defecte, am fost alături în multe bătălii electorale şi sunt sigur că în aceste momente grele vom ştii să strângem rândurile şi să fim o echipă unită.
Unii ocupă funcţii importante cum ar fi cea de Preşedinte executiv – prietenul meu Leonardo Badea, cu care am trecut prin multe aşa cum îi place şi lui deseori să povestească, la fel şi Corneliu Ştefan.
Am început toţi ca o echipă de oameni tineri şi am învăţat de la cei cu mai multă experienţă la vremea respectivă Ion Stan, Adrian Ţuţuianu, Victor Sanda, Gheorghe Ana.
Adrian Ţuţuianu este astăzi preşedintele partidului, aşa cum a fost şi Ion Stan care a ţinut partidul unit în opoziţie într-o perioadă foarte dificilă, şi cu siguranţă vor urma şi alţi preşedinţi. Sunt sigur că nu are ca obiectiv să iasă la pensie din funcţie de preşedinte, dar având în vedere ca l-am ales pentru această funcţie să îl sprijinim şi să fim uniţi în jurul liderului indiferent de numele lui.
Aşa cum am spus Adrian are şi defecte, ca noi toţi de altfel, dar oamenii de caracter şi cu caracter, îşi spun lucrurile astea în faţă şi nu-şi spală rufele decât în familie. Dragi colegi, parlamentari unii care sunteţi mai de curând veniţi în judeţul Dâmboviţa, ar fi bine să înţelegeţi că aici la Dâmboviţa deşi mai sunt animozităţi între diferiţi lideri ai partidului avem o istorie comună, am trecut prin multe şi am rămas uniţi, în concluzie avem un trecut împreună, un prezent şi prin urmare şi un viitor.
ln încheiere vreau să transmit un gând bun şi faptul că rugăciunile nostre se îndrepte către un om aflat într-o perioadă mai grea a vieţii sale, Victor Sanda, un om de la care toţi am avut câte ceva de învăţat”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Micro CIP-uri de identificare pentru câinii cu stăpân

Dr. Sandu Tolea, directorul executiv al DSVSA a prezentat câteva aspecte cu privire la debutul campaniei de înregistrare şi microcipare a câinilor cu stăpân, ca o etapă premergătoare rezolvării, măcar în parte, a problemei câinilor fără stăpân. Dificultatea – a explicat directorul Sandu Tolea, constă în faptul că stăpânii animalelor […]