Published On: mar, apr. 3rd, 2018

Vicepreşedintele PNL Florin Cîţu a criticat „politica fiscală dezlânată a guvernului”

nichiduta.ro

PNL Dâmboviţa a primit vizita a doi dintre vicepreşedinţii partidului, senatorii Răducu Filipescu, responsabilul politic pe Regiunea Sud-Muntenia şi Florin Cîţu, şeful Departamentului Buget şi Politici Fiscale, Economic, Energie şi Mediu de Afaceri.
În conferinţa de presă la care a participat alături de preşedintele PNL Dâmboviţa, Marius Caraveţeanu, Florin Cîţu a declarat că recenta întâlnire de la Parlament, cu guvernatorul Mugur Isărescu şi membri Consiliului de Administraţie al BNR, a confirmat că rata inflaţiei a fost influienţată de politica fiscală şi derapajele guvernării PSD-ALDE, situaţia riscând să devină critică în cazul în care va continua creşterea deficitului fiscal:
„Vina cea mai mare pentru ceea ce se întâmplă în economie nu e la BNR. Dacă vorbim de ultimele 12 luni, vina vine de la actuala politică fiscală discreţionară, pe care eu aş numi-o dezlânată, care nu are niciun sens. În 2017 am avut implementarea revoluţiei fiscale, pentru ca în 2018 să avem ordonanţe de urgenţă care să corecteze revoluţia fiscală şi acestea nu s-au terminat încă. În acest context economic este clar că mediul de afaceri are de suferit.”
Senatorul Florin Cîţu şi-a susţinut afirmaţiile prezentând creşterea ratei inflaţiei, de la 0% cât a fost în ianuarie 2017 la 4,7% în prezent, cu tendinţe de creştere spre 6% în prima jumătate a anului.

eJobs

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

noriel.ro