Published On: lun, sept. 4th, 2017

Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa, Claudia Gilia, efectuează o vizită oficială în ProvinciaCastellon (Spania), în cadrul căreia au fost programate mai multe întrevederi cu autorităţile locale spaniole

nichiduta.ro

La invitaţia Institutului Hispano Rumano, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa, Claudia Gilia, efectuează în aceste zile o vizită oficială în Provincia Castellón (Spania), în cadrul căreia au fost programate mai multe întrevederi cu autorităţile locale spaniole.
Astfel, în data de 1 septembrie 2017, la sediul Consiliului provincial a avut loc o întâlnire atât cu vicepreşedintele Andres Martinez şi, de asemenea, primar al oraşului Peniscola, cât şi cu consilierul pe probleme economice Salvador Aguilella. Cu acest prilej, au fost prezentate date generale despre judeţul Dâmboviţa, respectiv Provincia Castellón şi au fost analizate posibilităţile de a dezvolta relaţii de colaborare în domenii ce privesc administraţia publică locală, infrastructură, comerţ, turism, agricultură, cultură şi educaţie. Vicepreşedintele Andres Martinez a pus la dispoziţia părţii române strategia de dezvoltare în domeniul turismului a Provinciei Castellón.
De asemenea, în cadrul acestei vizite, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa, Claudia Gilia, s-a întâlnit la Consulatul României din Castellón cu consulii Gheorghe Florea şi Roxana Petruţa Filip, unde au fost abordate aspecte ce ţin de serviciile consulare oferite românilor care se află în Castellón, problemele pe care le întâmpină aceştia, şi, totodată, au fost formulate o serie de Dâmboviţa, Claudia Gilia, s-a întâlnit la Consulatul României din Castellón cu consulii Gheorghe Florea şi Roxana Petruţa Filip, unde au fost abordate aspecte ce ţin de serviciile consulare oferite românilor care se află în Castellón, problemele pe care le întâmpină aceştia, şi, totodată, au fost formulate o serie de măsuri ce ar trebui luate pentru sprijinirea concretă a comunităţii româneşti.
Consulatul României din Castellón de la Plana este unul dintre cele mai importante oficii consulare ale României în străinătate şi deserveşte Comunitatea Valenciană, cu provinciile Castellón, Alicante şi Valencia, în aceste zone regăsindu-se peste o sută de mii de români.
În data de 2 septembrie 2017, la sediul Consulatului, reprezentantul Consiliul Judeţean Dâmboviţa a participat alături de secretarul de stat în Ministerul Românilor de Pretutindeni, Ovidiu lane, cei doi consuli Gheorghe Florea şi Roxana Petruţa Filip, la întâlnirea cu mediul asociativ din Comunitatea Valenciană, unde au fost prezentate atât rolul şi atribuţiile ministerului în domeniul relaţiilor cu comunităţile româneşti din afara graniţelor, cât şi puncte de vedere ale asociaţiilor cu privire la situaţia românilor din Provincia Castellón.
Secretarul de stat Ovidiu Iane a prezentat principalele măsuri de sprijinire a românilor din străinătate, respectiv, Strategia naţională pentru românii de pretutindeni pentru perioada 2017-2020 şi programul Diaspora Start -up.
Concluziile dezbaterii de la sediul Consulatului au readus în atenţie necesitatea ideii de unitate, înţelegere şi colaborare la nivelul întregii comunităţi de români.
Vizita vicepreşedintelui Consiliului Judeţean Dâmboviţa, Claudia Gilia, va continua la Centrul Cultural Bohemia, unde va avea loc evenimentul organizat de Institutul Hispano Rumano, dedicat Zilei Limbii Române, derulat sub genericul „Limba română este patria mea”.

eJobs

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

noriel.ro