Published On: mar, dec. 19th, 2017

Vicepreşedintele CJ Dâmboviţa la Consiliul pentru Dezvoltare Regională Sud Muntenia

nichiduta.ro

A avut loc ultima şedinţă a Consiliului pentru Dezvoltare Regională (CpDR) Sud Muntenia din anul 2017.
Reuniunea membrilor Consiliului pentru Dezvoltare Regională, condusă de preşedintele Consiliului Judeţean Argeş, Constantin Dan Manu, în calitate de preşedinte al CpDR Sud Muntenia, a avut ca obiectiv prezentarea şi supunerea spre aprobare a proiectelor de hotărâre aflate pe ordinea de zi.
Proiectele de hotărâre, ce au fost aprobate în unanimitate în cadrul şedinţei, au vizat raportul de activitate al Agenţiei pentru Dezvoltare Regională Sud Muntenia pentru perioada ianuarie – septembrie 2017, organigrama şi bugetul Agenţiei pentru anul 2018.
Totodată, cu această ocazie, a fost prezentată o informare cu privire la stadiul depunerii proiectelor în cadrul Programului Operaţional Regional 2014 -2020 la nivelul regiunii de dezvoltare Sud Muntenia. Astfel, până în prezent, regiunea Sud Muntenia are un număr de 811 aplicaţii depuse în cadrul POR 2014 -2020, ce totalizează o valoare de aproape 4 miliarde de lei, din care peste 3 miliarde de lei reprezintă valoarea totală solicitată de potenţialii beneficiari din fondurile nerambursabile (FEDR şi bugetul de stat). Dintre acestea, s-au semnat contractele de finanţare pentru 111 proiecte ce au o valoare totală de peste 657 milioane de lei, din care aproape 610 milioane de lei sunt fonduri nerambursabile POR solicitate de beneficiarii publici şi privaţi din Sud Muntenia.
În încheierea şedinţei au fost prezentate detalii cu privire la proiectele implementate de ADR Sud Muntenia în calitate de lider sau partener. În prezent, Agenţia este implicată în derularea a şapte proiecte europene: UpGradeSME (finanţat în cadrul programului INTERREG Europe), ClusterFY (finanţat în cadrul programului INTERREG Europe), Social Green (finanţat în cadrul programului INTERREG Europe), Senses (finanţat în cadrul Programului Transnaţional Dunărea), INMA (finanţat în cadrul programului Erasmus+), PROSME (finanţat în cadrul programului COSME) şi PROSME INN (finanţat în cadrul programului HORIZON 2020).
Consiliul pentru Dezvoltare Regională Sud Muntenia este organismul regional deliberativ, fără personalitate juridică, care este constituit şi funcţionează pe principii parteneriale la nivelul regiunii de dezvoltare Sud Muntenia, în scopul coordonării activităţilor de elaborare şi monitorizare ce decurg din politicile de dezvoltare regională.
CpDR Sud Muntenia este alcătuit din 28 de membri, câte patru de la nivelul fiecărui judeţ din regiune (Argeş, Călăraşi, Dâmboviţa, Giurgiu, Ialomiţa, Prahova şi Teleorman), după cum urmează: preşedintele consiliului judeţean, reprezentantul consiliilor locale municipale, reprezentantul consiliilor locale orăşeneşti, reprezentantul consiliilor locale comunale.

eJobs

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

noriel.ro