Published On: mie, mart. 15th, 2017

VICECAMPIOANA, ZDROBITĂ LA BLAJ. CS Volei Alba-Blaj – CSM Târgovişte 3:0 (25:12, 25:21, 25:22)

nichiduta.ro

Volei Alba Blaj a învins în ultima partidă a sezonului regulat, în Sala „Timotei Cipariu”, într-un mod categoric pe CSM Târgovişte, scor 3-0 (25-12, 2521, 25-22), luându-şi astfel revanşa în faţa rivalei tradiţionale, ce i-a „suflat” Supercupa României în decembrie.
Presupusul derby n-a existat decât pe hârtie, partida în sine fiind o nouă demonstraţie de forţă şi valoare a deţinătoarei titlului, în compania echipei cu care s-a duelat în ultimele două finale naţionale. Volei Alba Blaj a condus în permanenţă, puţine fiind momentele în care oponentele au existat în meci, setul al treilea fiind cel mai echilibrat, notează Ziarul Unirea.
Un succes categoric, în numai 72 de minute, care conferă prima şansă la câştigarea campionatului pentru Volei Alba Blaj ce a strâns 63 de puncte din 66 posibile, aflându-se la 7 „lungimi” de CSM Bucureşti şi 13 (!) puncte de CSM Târgovişte.
Primul set a fost unul fără istoric, în care CSM Târgovişte, ce nu a contat pe Collar şi Ivanof, nu a existat, fiind efectiv demolată, diferenţea crescând vertiginos, de la 8-2 la 16-9 şi 21-11.
Al doilea set a început mai echilibrat, mergându-se până la 6-6. De aici însă Blajul a început să domine, existând şi un moment tensionat în care Darko Zakoc a primit „avertisment”, la scorul de 10-8. Momentul prielnic al gazdelor s-a simţit pe tabelă, scorul fiind unul categoric, 17-9 sau 21-12. Relaxarea a cuprins tabăra gazdelor, când mai era nevoie de un punct pentru adjudecarea setului, iar CSM-ul a făcut 6 puncte consecutive, apropiindu-se periculos.
Nici în setul al treilea lucrurile nu au stat altfel, Volei Alba Blaj debutând în trombă, dar CSM Tîrgovişte oferea o replică mai aproape de pretenţii. Gazdele şi-au asigurat un avantaj liniştitor astfel că la al doilea time-out tehnic scorul era în aceleaşi coordonate: 16-12. Echilibrul s-a păstrat, cu CSM Tîrgovişte apropiată periculos, scorul strângându-se 23-21, moment în care Zakoc a solicitat time-out. S-a ajuns la 3 mingi de meci, prima anulată
A fost o partidă cu însemnătate deosebită pentru ambele pretendente la trofeu, Volei Alba Blaj, invincibilă în 2017 şi cu 9 victorii consecutive în Divizia A1 având în faţă tocmai echipa ce i-a administrat ultimul eşec, în decembrie, la Timişoara, când CSM Tîrgovişte şi-a adjudecat Supercupa României.
Volei Alba Blaj: Ana Antonijevic -Adina Salaoru (cpt.), Nadja Ninkovic, Samara Rodrigues, Tatsiana Markevich, Nneka Onyejekwe, Marina Vujovic (libero); a maijucat Ana Maria Berdilă, Rebecka Lazic, Dubravka Djuric; Lisa Kramer, Ana Grbac.Sursa: Ziarul Unirea.

eJobs

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

noriel.ro