Veşti bune pentru pensionari

Ş.E.

deszapezire la raul alb iudaPensionarii cu venituri de până la 700 de lei nu mai trebuie să prezinte la medic adeverinţă de la ANAF pentru a primi reţete compensate cu 90%, acestea urmând a fi asigurate şi din taxa clawback, pe lângă sursele de până acum. Şeful Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate spune că este suficientă o simplă declaraţie pe proprie răspundere asupra veniturilor. Medicii de familie sunt însă sceptici. Ei se tem de eventuale sancţiuni după ce unii dintre ei au fost puşi să plătească din propriul buzunar contravaloarea medicamentelor decontate pe declaraţii false.
Pensionarii s-au săturat să facă drumuri la Finanţe pentru a demonstra o dată în plus că au venituri mici, aşa că au făcut sesizări la Casa de Asigurări de Sănătate. Răspunsul nu s-a lăsat aşteptat prea mult.
Medicii au folosit şi anterior varianta declaraţiei pe proprie răspundere, tot la recomandarea Caselor Judeţene de Asigurări de Sănătate, însă au avut de pierdut. Dacă vor fi sancţionaţi din nou pentru prescrierea de reţete fără adeverinţe de venit, medicii de familie susţin că vor da în judecată Casa de Asigurări de Sănătate pentru a-şi recupera banii. (Ş.E.)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Tradiţii şi obiceiuri în luna lui Făurar

Februarie este considerată sora cea mică a lunilor anului, iar denumirea ei populară (Făurar) este inspirată de momentul anului în care se ascut uneltele pentru începutul sezonului agrar. Este luna care suferă transformări la fiecare patru ani, când avem an bisect, iar februarie are 29 de zile. În anii nebisecţi […]