Published On: vin, mart. 22nd, 2019

Veşti bune pentru medici şi asistente, dar şi pentru personalul auxiliar din mediul universitar

nichiduta.ro

Camera Deputaţilor a votat modificarea Legii-cadru 153/2017 prin care se anulează tăierea sporurilor pentru cadrele medicale. De asemenea, se acordă indemnizaţia de hrană pentru personalul auxiliar din mediul universitar.
Legea a fost adoptată cu 185, 67 împotrivă, 30 de abţineri. Camera Deputaţilor este for decizional.
Deputatul PSD Dâmboviţa, Claudia Gilia a făcut câteva precizării cu privire modificarea Legii-cadru 153/2017: „Modificarea şi completarea Legii-cadru nr.153/2017, în sensul introducerii unor reglementări referitoare, în principal, la: introducerea unui nou alineat la art.18 care să prevadă acordarea, începând cu luna mai 2018, a indemnizaţiei de hrană pentru personalul din universităţile de stat; modificarea alin. (3) al art. 25, în sensul scoaterii gărzilor din limitarea sporurilor la 30% pentru personalul din unităţile sanitare, precum şi introducerea unui nou alineat la art. 25, care să prevadă posibilitatea pentru unităţile sanitare de monospecialitate şi serviciile de ambulanţă judeţene de ambulanţă şi serviciul de ambulanţă al Municipiului Bucureşti-Ilfov, să poată beneficia de majorarea procentului care se aplică asupra sumei salariilor de bază, în vederea acordării sporurilor stabilite pentru fiecare dintre aceste unităţi sanitare, astfel încât să se asigure limita minimă a sporurilor prevăzute în Regulamentul elaborat potrivit art. 23; introducerea unei noi litere, litera d2) la art. 38, alin. (3), prin care personalul încadrat pe funcţiile de inspector şcolar general adjunct, inspector şcolar de specialitate şi inspector şcolar beneficiază de majorarea salarială cu 20% acordată personalului didactic.”, a punctat deputatul Claudia Gilia.

eJobs

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

noriel.ro