VESTE MARE PENTRU SPORTUL ROMÂNESC

Mihai ROŞOIU

Folosirea testelor rapide pentru depistarea coronavirusului la sportivii români a fost aprobată de Ministerul Tineretului şi Sportului şi Ministerul Sănătăţii. Miniştrii Eduard Novak, respectiv Vlad Voiculescu au semnat un ordin comun prin care testele rapide COVID-19 vor putea fi folosite de sportivi în competiţiile interne.
Acestea erau solicitate de Federaţia Română de Fotbal pentru ca echipele să-şi reducă cheltuielile cu testările PCR împotriva noului coronavirus, obligatorii la două săptămâni. Testele rapide costă mult mai puţin faţă de celelalte, iar acest lucru va permite şi competiţiilor de amatori, precum campionatele de Liga a 4-a, să-şi reia activitatea.
„Ministrul Tineretului şi Sportului, Eduard Novak, şi Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, au semnat ordinul comun care va permite folosirea testelor rapide bazate pe detecţia de antigen pentru sportivi.
Ordinul comun nr. 197/462/2021 urmează să fie publicat cu celeritate în Monitorul Oficial al României, Partea I, intrând în vigoare la data publicării sale.
Prin semnarea acestui ordin, Ministerul Tineretului şi Sportului se aliniază la reglementările în materie ale Ministerului Sănătăţii, făcând activitatea sportivă mai accesibilă, inclusiv pentru amatori, şi uşurând presiunea financiară care genera constrângeri şi dificultăţi în lumea sportului”, a anunţat MTS pe pagina sa de Facebook.
Competiţiile sportive de amatori pot reîncepe
Competiţiile sportive de pe plan intern se puteau desfăşura doar cu obligativitatea folosirii testelor PCR, care produceau cheltuieli mari pentru cluburi. Din acest motiv, multe dintre competiţiile de amatori nu au fost reluate. De exemplu, în acest an, doar AJF Arad, a dat drumul campionatului Ligii a 4-a, într-un format inedit faţă de cele trecute, iar în această săptămână AJF Hunedoara a decis şi ea să repornează sezonul de Liga 4.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

MARCO DULCA, ÎN ECHIPA ETAPEI A 29-A

Liga Profesionistă de Fotbal prezintă la finalul fiecărei runde cel mai bun unsprezece. Iată cum arată echipa ideală a etapei a 29-a:PORTARAndrei Vlad (FCSB/21 de ani) – A devenit unul dintre cei mai buni portari din campionat. A apărat un penalty şi a ajuns la 16 meciuri fără gol încasat […]