Verificările privind respectarea măsurilor de prevenire a îmbolnăvirilor cu virusul SARS-CoV-2 au fost intensificate de jandarmi

0 0

Pe fondul creşterii numărului de noi cazuri confirmate, pentru prevenirea şi combaterea infectării cu noul coronavirus, jandarmii dâmboviţeni au executat zilnic misiuni de verificare a respectării măsurilor impuse de autorităţi. Astfel, în perioada 19 – 25 octombrie a.c., sub autoritatea Instituţiei Prefectului, alături de celelalte structuri cu atribuţii în domeniul ordinii publice, au fost desfăşurate acţiuni de verificare în zone aglomerate, pieţe, târguri şi parcuri, în mijloacele de transport în comun etc., pentru verificarea respectării măsurilor impuse în contextul stării de alertă.
Au fost aplicate 94 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 83 au fost avertismente şi 11 amenzi în valoare totală de 5.800 lei, pentru nerespectarea măsurilor de protecţie individuală conform prevederilor Legii nr. 55/2020, respectiv nepurtarea măştii de protecţie, astfel încât să acopere nasul şi gura.
Jandarmeria recomandă cetăţenilor să poarte masca de protecţie în mijloacele de transport în comun, mag

azine, pieţe etc. în care există aglomerări de persoane, precum şi în toate spaţiile publice din localităţile unde, prin hotărâri adoptate la nivelul Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Dâmboviţa s-a instituit această măsură obligatorie.
Totodată, în satul Dobra, Jandarmeriei Dâmboviţa i-a revenit până la data de 24 octombrie a.c., ora 00.00, misiunea de coordonare a forţelor de ordine (jandarmerie şi poliţie) pentru asigurarea ordinii publice şi a respectării măsurilor impuse de carantina zonală. Pentru aceasta, au fost mobilizate efective de jandarmi şi poliţişti cu misiunea de a realiza filtre la intrarea şi ieşirea din zona de carantină, de a constitui patrule auto şi pedestre în vederea menţinerii unui climat de ordine publică şi de a preveni orice incident. De asemenea, pentru o dimensionare eficientă a dispozitivelor, în sprijinul jandarmilor şi poliţiştilor dâmboviţeni au participat şi efective al Grupării de Jandarmi Mobile „Matei Basarab” Ploieşti.
Acţiunile informativ-preventive vor fi intensificate în perioada următoare în toate zonele menţionate, pentru verificarea modului de respectare a măsurilor de prevenire a infectării cu virusul SARS-CoV-2.
Menţionăm faptul că scopul acestor acţiuni informativ-preventive nu este neapărat acela de a aplica sancţiuni, ci de a explica oamenilor necesitatea respectării tuturor normelor de protecţie sanitară, pentru prevenirea şi limitarea îmbolnăvirilor.

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

PSD are soluţii pentru stoparea haosului liberal din Educaţie

Deputatul PSD, conf. univ. dr. Claudia Gilia, a abordat în cadrul conferinţei de la partid un subiect major şi anume Educaţia în plină criză COVID-19. Fără reţineri, deputatul Claudia Gilia a spus că la ora actuală, la nivelul întregii ţări, continuă singurul program dedicat educaţiei româneşti: HAOSUL!„Este singura constanţă a […]