VERIFICĂRI PENTRU PREVENIREA ȘI COMBATEREA EFECTELOR PANDEMIEI DE COVID-19

0 0

Polițiștii din toată țara au continuat acțiunile de informare, prevenire și combatere a răspândirii pandemiei de COVID-19.
Astfel, au fost efectuate 99.129 de verificări și organizate 492 de acțiuni în teren, în special, în locuri aglomerate, la agenți economici și în mijloacele de transport în comun.
Polițiștii au acționat împreună cu jandarmi, polițiști de frontieră,
ANPC, Ministerului Sănătății, Ministerului Muncii și Protecției Sociale, Ministerului Transporturilor și ai autorităților publice locale, pentru protejarea sănătății publice.
În urma activităților derulate, a fost constatată o infracțiune de zădărnicirea combaterii bolilor.De asemenea, polițiștii au aplicat 2.203 sancțiuni contravenționale, în valoare de 430.000 de lei, celor care nu au respectat normele de protecție sanitară.
Astfel de acțiuni vor fi derulate și în perioada următoare, în vederea limitării efectelor pandemiei.
Recomandăm cetățenilor să respecte prevederile legale pentru prevenirea răspândirii pandemiei de Covid-19, să poarte masca de protecție, să păstreze distanțarea fizică și să respecte interdicțiile privind deplasarea sau libera circulație.
Reamintim faptul că, în localitățile în care incidența cumulată la 14 zile este mai mare de 6/1.000 de locuitori, se instituie obligativitatea purtării măștii de protecție în toate spațiile publice închise și deschise.

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

ACȚIUNE ÎN ZONA TRECERILOR LA NIVEL CU CALEA FERATĂ

Polițiștii de la transporturi au acționat, la nivel național, pentru prevenirea accidentelor în zona trecerilor la nivel cu calea ferată și pentru reducerea victimizării populației, prin accidente produse în zona trecerilor la nivel cu calea ferată.În cadrul acțiunii, s-au desfășurat activități în zona a 175 de treceri la nivel cu […]