VERIFICĂRI IN TRAFIC LA AUTOVEHICULELE ÎNMATRICULATE ÎN ALTE STATE

În perioada 11 – 31 august 2020, poliţiştii rutieri au verificat peste 24.000 de autovehicule înmatriculate în alte state, în cadrul unei acţiuni desfăşurate la nivel naţional, pentru prevenirea evenimentelor rutiere şi faptelor antisociale în care sunt

implicate astfel de vehicule.
În această perioadă, pentru asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică şi pentru reducerea numărului şi consecinţelor accidentelor rutiere grave, la nivel naţional, sub coordonarea Direcţiei Rutiere – I.G.P.R., au fost organizate acţiuni pentru verificarea legalităţii docu

meritelor prezentate de conducătorii autovehiculelor înmatriculate în alte state.
În cadrul acţiunii, au fost verificate 183.443 de autovehicule, dintre care 24.457 înmatriculate în alte state.
Pentru neregulile constatate, poliţiştii au aplicat 107.831 de sancţiuni contravenţionale, cele mai multe, 101.940, fiind pentru nerespectarea prevederilor Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice.
Conducătorii autovehiculelor înmatriculate în alte state care au pus în pericol traficul rutier au primit 7.083 de sancţiuni contravenţionale.

În aceeaşi perioadă, la nivel naţional, au fost reţinute 11.181 de permise de conducere (dintre care 709 de permise de conducere conducătorilor autovehiculelor înmatriculate în alte state) şi 3.729 de certificate de înmatriculare (dintre care 343 eliberate de autorităţi din alte state).
Dintre certificatele de înmatriculare reţinute conducătorilor autovehiculelor înmatriculate în alte state, 129 au fost reţinute pentru lipsa inspecţiei tehnice periodice şi 144 pentru lipsa asigurării răspunderii civile auto.
Poliţiştii au constatat 1.646 infracţiuni, dintre care 97 săvârşite de conducătorii autovehiculelor înmatriculate în alte state.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Anunţ public privind depunerea solicitării de emitere a acordului de mediu

Comuna Mogosani,  anunţă publicul interesat asupra depunerii solicitării de emitere a acordului de mediu pentru proiectul ” Asfaltare drum de interes local în Comuna Mogosani, judetul Dambovita, strada Centura Mogosani ”, propus a fi amplasat în Comuna Mogosani, sat Mogosani, judetul Dambovita. Informaţiile privind proiectul propus pot fi consultate la […]