„Venus – împreună pentru o viaţă în siguranţă!”

Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Dâmboviţa implementează, din data de 04.03.2019, în calitate de partener local al Agenţiei Naţionale pentru Egalitate de Şanse între Femei şi Bărbaţi, proiectul „VENUS -împreună pentru o viaţă în siguranţă!”
Proiectul, cu o valoare totală de 51.080. 375,72 lei, având o perioadă de implementare de 48 de luni, este cofi-nanţat din FONDUL SOCIAL

EUROPEAN, Programul Operaţional Capital Uman (POCU) 2014-2020, Axa Prioritară 4: Incluziunea socială şi combaterea sărăciei.
Obiectivul general al proiectului îl reprezintă îmbunătăţirea şi dezvoltarea măsurilor şi serviciilor sociale în scopul prevenirii şi combaterii violenţei domestice la nivel naţional prin crearea şi dezvoltarea unei reţele inovative integrate de locuinţe protejate, grupuri de suport şi consiliere vocaţională în scopul implementării unui program naţional de

protecţie a victimelor violenţei domestice şi derularea unor campanii privind prevenirea şi combaterea violenţei domestice.
În acord cu activităţile derulate în cadrul proiectului, la nivelul judeţului Dâmboviţa, a fost înfiinţată Locuinţa protejată pentru victimele violenţei domestice „Venus”, precum şi servicii integrate complementare grup de suport şi cabinet de consiliere vocaţională pentru victimele violenţei domestice. Aceste servicii sunt operaţionale începând cu data de 4 martie 2020 şi contribuie la susţinerea, dezvoltarea şi consolidarea serviciilor sociale destinate victimelor violenţei domestice.
În cadrul „Locuinţei protejate”, cu o capacitate de 6 locuri, victimele violenţei domestice beneficiază de găzduire o perioadă de până la 12 luni. Serviciile sociale furnizate sunt în funcţie de complexitatea cazului şi nevoile victimei şi constau în consiliere psihologică, consiliere juridică, asistenţă socială, consiliere vocaţională, orientare şi formare profesională, ocuparea forţei de muncă şi reintegrare socială, asistenţă medicală.
Pentru persoanele victime ale violenţei domestice pentru care nu este necesară cazarea într-o locuinţă protejată (fiind identificate alte soluţii locative), sunt oferite servicii specializate în cadrul grupului de suport şi cabinetului de consiliere vocaţională, în vederea depăşirii situaţiei de risc şi vulnerabilitate
Cabinetul de consiliere vocaţională şi grupul de suport vor furniza servicii atât pentru persoanele găzduite în locuinţa

protejată, cât şi pentru alte victime din comunitate.
Grupul de suport va avea şedinţe săptămânale cu aproximativ 10 victime/şedinţă pentru o perioadă de 6 luni/grup, pentru un număr minim de 14 beneficiare/an.
Cabinetul de consiliere vocaţională organizează atât şedinţe de grup cât şi individuale, pentru minim 34 victime ale violenţei domestice/an din comunitate şi va furniza servicii de sprijin vocaţional şi orientare profesională pentru facilitarea inserţiei beneficiarelor.
Persoanele care pot face parte din grupul ţintă trebuie să aibă vârsta de peste 18 ani, să aibă calitatea de victimă a violenţei domestice în formele prevăzute de lege şi în legătură cu toate tipurile de relaţii familiale, sociale/parteneriale, de rudenie/afinitate pe care victima le are cu celelalte persoane.
Procedura de selecţie pentru grupul ţintă al proiectului va fi reluată periodic şi se va desfăşură pe toată perioada de implementare a proiectului.
Victimele violenţei domestice sunt îndrumate şi sprijinite pentru constituirea dosarului de înscriere în grupul ţintă, în vederea admiterii în cadrul serviciilor sociale. Menţionăm că anunţul şi documentele pentru înscrierea în grupul ţintă al proiectului se regăsesc pe site-ul www.dgaspcdb.ro (secţiunea anunţuri proiecte), sau la sediul instituţiei şi au fost transmise şi către compartimentele de asistenţă socială din cadrul autorităţilor publice locale din judeţ.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

5 martie, Ziua Mondială a Eficienţei Energetice

Ziua Mondială a Eficienţei Energetice este sărbătorită în onoarea primei reuniuni a experţilor din lume care a avut loc pe 5 martie 1998, în Austria, pentru a se discuta despre criza energetică şi soluţiile sale posibile. Eficienţa energetică este un termen foarte larg care se referă la multele modalităţi prin […]