Valul 4 lovește județul Dâmbovița

La solicitarea Prefectului judeļului Dâmboviļa, domnul Aurelian Popa, a avut loc o ședință în vederea identificării unor soluții pentru creșterea capacității de tratare în secțiile de terapie intensivă din cadrul unităților spitalicești din județul Dâmbovița, având în vedere situața epidemiologică actuală la nivel național și județean, în contextul pandemiei de COVID-19.
Au participat la această întâlnire directorul Direcției de Sănătate Publică Dâmbovița, reprezentanți ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență Dâmbovița și managerii spitalelor suport COVID-19 din Târgoviște, Pucioasa, Găești și Moreni.

Astfel, în perioada următoare, conform planului de reziliență, se va proceda la creșterea capacității paturilor destinate pacienților COVID-19, așa cum au fost asumate în plan. A fost adusă în discuție problematica lipsei personalului medical în specialitățile ATI și pediatrie, urmând a se solicita instituțiilor de resort posibilitatea reducerii acestui deficit prin identificarea unor medici.
De asemenea, a fost avizată de către Direcția de Sănătate Publică Dâmbovița înființarea unui număr 14 paturi de terapie acută necesare tratării pacienților suspecți/confirmați cu COVID-19 pentru Spitalul Județean de Urgență Târgoviște, câte 5 paturi de terapie acută pentru unitățile sanitare din Pucioasa și Găești urmând a se aviza și operaționaliza 5 paturi pentru Spitalul Municipal Moreni.
Cu privire la asigurarea unităților sanitare cu echipamente de protecție pentru perioada următoare, la nivelul ISU Dâmbovița se va centraliza necesarul, în vederea solicitării acestuia către Comitetul Național de Coordonare și Conducere a Intervenției.
Totodată, reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență Dâmbovița au subliniat necesitatea găsirii de soluții pentru eventuala evacuare a pacienților din secțiile de terapie intensivă în cazul unui incendiu, respectiv facilitarea accesului în zona clădirilor spitalelor pentru mașinile din dotare.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Epurarea politică în școlile din Târgoviște

Primarul Cristian Stan condamnă epurarea politică în școlile din Târgoviște, și fără reļineri a avut un mesaj tranșant, spunând că școlile nu sunt sedii de partid iar actul educațional și viitorul tinerilor trebuie să ocupe primul loc.Cristian Stan, primarul municipiului Târgoviște, a criticat dur modul în care Inspectorul Școlar a […]