Published On: mie, aug. 21st, 2019

„Valter Paraschivrscu-60”, expoziţie găzduită de Muzeul de Istorie

nichiduta.ro

Consiliul Judeţean Dâmboviţa şi Complexul Naţional Muzeal „Curtea Domnească” Târgovişte, în colaborare cu Muzeul Judeţean de Artă Prahova „Ion lonescu – Quintus” şi Consiliul Judeţean Prahova au organizat, la Muzeul de Istorie Târgovişte, expoziţia de artă „Valter PARASCHIVESCU –
60”.
Expoziţia poate fi vizitată până pe 27 septembrie şi este prilejuită de aniversarea a 60 de ani de viaţă ai artistului prahovean, dar şi de împlinirea a 70 de ani de la dispariţia marelui pictor Gheorghe Petraşcu.
La Târgovişte, pictorul Valter Paraschivescu a ajuns să fie cunoscut, iniţial, prin intermediul repetatelor participări la ediţiile bienalei de artă care a primit numele marelui artist Gheorghe Petraşcu, iar din 2009 la ediţiile Bienalei de gravură „Gabriel Popescu”. Premiile obţinute de-a lungul vremii în întreaga ţară sunt mărturii ale valorii artei lui Valter Paraschivescu, iar admiraţia pentru pictura realizată deseori în cuţit de paletă a lui Petraşcu l-a inspirat şi încurajat să găsească noi modalităţi de expresie într-o tehnică „clasică”. De aceea, în această expoziţie se vor putea descoperi diferite „stiluri” şi etape de creaţie,la o scară redusă, prin care arta lui Valter Paraschivescu a trecut în evoluţia sa de la peisajele şi compoziţiile de la începutul anilor 1990 până la cele mai proaspete lucrări realizate pe parcursul acestui an expuse în ţară la diferite expoziţii personale.
Chiar dacă în această expoziţie predomină pictura, fie că vorbim de ulei ori acuarelă, aici vor putea fi admirate şi câteva lucrări de grafică (pastel) şi gravură astfel încât să amintească de multitudinea de tehnici pe care artistul a abordat-o.

eJobs

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

noriel.ro