Valabilitatea cârdurilor naţionale de sănătate a fost prelungită de la 5 la 7 ani

În urma întrebărilor primite din partea asiguraţilor, Casa de Asigurări de Sănătate Dâmboviţa reaminteşte persoanelor asigurate posesoare de carduri de sănătate că valabilitatea cardurilor naţionale de sănătate a fost prelungită de la 5 la 7 ani. Acest lucru înseamnă că asiguraţii pot folosi cardul de sănătate încă doi ani după data înscrisă pe suprafaţa documentului, la toţi furnizorii de servicii medicale aflaţi în relaţie contractuală cu casa de asigurări de sănătate, iar furnizorilor respectivi le vor fi decontate serviciile astfel prestate către asiguraţi.
De exemplu, toate car-durile care au înscrisă data de expirare 31.01.2019 vor fi valabile până la 31.01.2021. Aceasta înseamnă că deţinătorul de card nu are nevoie de adeverinţă sau de alte modalităţi de a dovedi calitatea de asigurat al sistemului asigurărilor sociale de sănătate.
Totodată, calitatea de asigurat poate fi verificată şi pe site-ul CNAS, în secţiunea „Servicii” – „Verificare asigurat”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Aveţi grijă cui permiteţi accesul în casă!

Străinii pot avea alte intenţii şi puteţi deveni cu uşurinţă victima unui furt sau a unei înşelăciuni! Tot mai mulţi dâmboviţeni cad victime escrocilor. Dacă la uşa dumneavoastră se prezintă persoane care se recomandă de la diverse instituţii (asistenţi sociali, gaz, electrica, cablu, telefonie, etc.) sau vă oferă anumite servicii […]