Val de infecții la copii


Camerele de gardă ale spitalelor de pediatrie sunt pline de micuți cu forme tot mai agresive de afecțiuni respiratorii. Numărul cazurilor a explodat față de începutul anului. Dacă aici ajungeau în medie câte 50-60 de cazuri pe zi, acum numărul prezentărilor lor este și de patru ori mai mare. Cei mai mulți copii ajung cu probleme care apăreau de obicei toamna și iarna. Medicii spun că tot mai mulți copii ajung la spital chiar cu forme mai grave de infecții. Există patologie foarte serioasă la copii, copii care mor de alte boli decât COVID. Rotavirus, adenovirus, virus interstițial respirator cu manifestări respiratorii și digestive. Medicii avertizează că situația se va înrăutății la sfârșitul lui august. Nu e vorba numai de COVID, atenție!
În vacanță, cu multe restricții ridicate, și adulții s-au relaxat. Medicii spun că e important să nu renunțăm la mască în spațiile închise, să păstrăm distanța, să folosim frecvent apa, săpunul și dezinfectanții, și să ne vaccinăm, mai ales că valul patru al pan-demiei este iminent.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

O autoutilitara s-a răsturnat pe DN 7

Accident pe DN7, în localitatea Dragodana, sat Cuparu. O tânără de 19 ani, în timp ce conducea autoturismul marca Audi, nu a acordat prioritate de trecere autoutilitarei marca Iveco, condusă regulamentar de către un șofer de 58 ani și a intrat în coliziune cu aceasta. În urma accidentului a rezultat […]