Vaccinul anti-tuberculoză BCG şi vaccinul împotriva hepatitei de tip B

Ministerul Sănătăţii a încheiat toate procedurile necesare achiziţionării centralizate a unui număr de 406.000 de doze de vaccin BCG, care vor fi livrate către Unifarm, şi ulterior către direcţiile de sănătate publică, precum şi a 160.000 de doze de vaccin hepatitic B care, de asemenea, urmează să fie livrate în perioada următoare.
La nivel naţional, la începutul lunii iunie a.c., existau stocuri de 48.781 de doze vaccin hepatitic B şi 65.900 de doze de vaccin BCG. Consumul lunar de vaccin este, în medie, de 12.500 de doze/lună pentru vaccinul hepatitic B şi 27.000 de doze/lună pentru vaccinul BCG. Ministerul Sănătăţii a efectuat mai multe redistribuiri de vaccin între judeţe, în funcţie de necesităţile locale, în vederea asigurării continuităţii în derularea Programului naţional de vaccinare.
Ministerul Sănătăţii solicită direcţiilor de sănătate publică teritoriale să identifice dacă există copii născuţi în această perioadă şi care nu au fost imunizaţi în vederea gestionării corecte pentru recuperare la vaccinare. Menţionăm că toţi copiii nevaccinaţi vor fi recuperaţi la vaccinare prin maternităţi şi cabinetele medicilor de familie, fără afectarea schemei de vaccinare obligatorie.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Ore remediale peste vară, considerate necesare

Aproape jumătate dintre profesorii care au răspuns unui sondaj realizat de Salvaţi Copiii România sunt de părere că trebuie organizate ore de educaţie reme-dială pe durata verii. Potrivit studiului, în Bucureşti şi reşedinţele de judeţ 10% dintre profesori spun că în şcolile unde predau nu s-au organizat astfel de ore, […]