Vaccinarea la domiciliu și în ambulatoriile de specialitate

La solicitarea Ministerului Sănătății, Guvernul României a aprobat în ședința din 25 august a.c., ordonanța care reglementează vaccinarea împotriva COVID-19 de către medicii de familie la domiciliul persoanei, precum și activitatea de vaccinare în ambulatoriile de specialitate.
Potrivit actului normativ, pentru activitatea de administrare a vaccinului împotriva COVID-19 de către medicii de familie la domiciliul persoanei, validată ca serviciu de vaccinare în Registrul electronic național de vaccinare, potrivit schemei complete de vaccinare, tariful este de 60 de lei/inoculare.
Pentru administrarea vaccinului de către medicii de specialitate în cadrul ambulatoriul de specialitate pentru specialitățile clinice, inclusiv ambulatoriul integrat al spitalelor, validată ca serviciu de vaccinare în Registrul electronic național de vaccinare, potrivit schemei complete de vaccinare, tariful este de 40 de lei/inocu-lare.
Tarifele includ și consultația medicală, precum și raportarea și monitorizarea reacțiilor adverse postvaccinale.
„Am creat cadrul legal pentru ca un număr semnificativ de persoane să poată fi imunizate de către medicul de familie la domiciliu. Este o măsură ce are drept scop stimularea vaccinării și protecția cu precădere a persoanelor vârstnice, nede-plasabile sau mai greu deplasabile. Pentru vaccinarea la domiciliu, am crescut tariful cu 50%, la 60 de lei/inoculare, de la 40 de lei/inoculare cât este la cabinet, diferență
menită să acopere cheltuielile de deplasare.
De asemenea, pentru pacienții cu boli cronice poate începe vaccinarea în ambulatoriile de specialitate, tocmai pentru a proteja mai bine acele persoane care au și cel mai mare risc de a se îmbolnăvi și a dezvolta complicații în caz de infecție cu SARS-CoV-2″, a declarat ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă.
Cele două măsuri sunt prevăzute a fi în vigoare până la data de 31 martie 2022, termen până la care a fost prelungită și activitatea de administrare a vaccinului de către medicii de familie în cabinetele proprii pentru persoanele înscrise pe lista proprie, pentru cele care nu au un medic de familie sau pentru care medicul de familie nu asigură aceste servicii.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Consiliul Județean Dâmbovița pune la dispoziție un sediu modern pentru toate ADI din județul Dâmbovița

De joi, 26 august 2021, toate Asociațiile de Dezvoltare Intercomunitară (ADI) din județul Dâmbovița îşi vor desfășura activitatea în același sediu administrativ. Amplasamentul este situat pe Bulevardul Regele Carol I, nr. 66, din municipiul Târgoviște, în imediata apropiere a Direcției Silvice Dâmbovița.Astfel, sediul va găzdui Asociația de Dezvoltare Intercomunitară „Management […]