Vacanţă în străinătate, în siguranţă

0 0

Poliţia dâmboviţeană le recomandă celor care aleg să călătorească cu avionul în perioada vacanţei să se informeze cu atenţie referitor la agenţia de la care cumpără bilete. Evitaţi firmele care nu afişează datele de contact complete (adresa, telefon, cod unic de identificare fiscală etc.) şi care se rezumă la o simplă adresa de e-mail. De preferat, cumpăraţi biletele de la companii cunoscute sau cu care aţi mai avut anterior contacte comerciale şi despre care nu există comentarii negative ale altor clienţi pe forumuri ori pe site-urile de evaluare a serviciilor. Examinaţi aşadar feedback-ul vânzătorului oferit de alţi cumpărători! Accesaţi site-ul original direct şi nu prin link-uri primite prin e-mail. Nu răspundeţi la e-mailurile nesolicitate, la mesaje text sau de chat pe reţelele sociale cu oferte de vacanţă. Link-urile şi ataşamentele din e-mailuri pot duce către site-uri rău intenţionate sau la descărcarea de viruşi pe dispozitiv. Documentaţi-vă cu privire la obligaţiile dumneavoastră în calitate de cumpărător, dar şi cu privire la obligaţiile vânzătorului. Fiţi prudenţi când oferiţi detaliile cardului de credit sau debit pe internet. Verificaţi întotdeauna dacă preluarea datelor se face prin protocol securizat (url-ul de tip https:// înseamnă protocol securizat, iar http:// e necriptat).
Refuzaţi tranzacţia dacă vi se cere codul PIN. Este normal să vi se ceară codul CVV (format din 3 sau 4 cifre, inscripţionat pe card). Este mai sigur să folosiţi un card de debit dedicat tranzacţiilor online, pe care să îl încărcaţi numai cu suma necesară achiziţiei. Nu furnizaţi codul numeric personal, seria şi numărul de la cartea de identitate, paşaport sau permis de conducere, întrucât vânzătorul nu are nevoie de aceste informaţii!
Rezervările de locuri pentru zborurile cu avionul se fac cu ajutorul sistemelor internaţionale computerizate de rezervări, care permit accesul agenţiei la baza de date a companiei şi rezervarea efectivă a locurilor pentru o anumită cursă în favoarea pasagerilor. Rezervările sunt gratuite şi se fac înaintea datei de plecare. Odată cu efectuarea rezervării, pasagerul va primi de la agenţie informaţii referitoare la preţul zborului (valabil la dată rezer-varii), precum şi informaţiile referitoare la condiţii, restricţii şi reguli aplicabile biletului de avion ce poate fi cumpărat în baza respectivei rezervări.

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Poliţiştii rutieri sunt în permanenţă la datorie pentru siguranţa traficului rutier şi salvarea de vieţi

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Dâmboviţa atrage atenţia cu privire la necesitatea respectării tuturor regulilor de circulaţie. Poliţiştii rutieri sunt în permanenţă la datorie pentru siguranţa traficului rutier şi salvarea de vieţi. Poliţiştii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dâmboviţa au acţionat pe raza judeţului, pentru reducerea riscului rutier şi […]