UVT A LANSAT UN NOU PROIECT CU FINANŢARE EUROPEANĂ

uvtUniversitatea Valahia din Târgovişte a deschis un nou proiect european de cercetare, finanţat prin Programul Cadru 7 al Uniunii Europene, într-un parteneriat compus din 14 parteneri, coordonat de Universitatea din Groningen, Olanda, denumit: Irresistible – Including Responsible Research and Innovation in Cutting Edge Science and Inquiry-based Science Education to Improve Teacher’s Ability of Bridging Learning Environments. Proiectul reprezintă o colaborare între parteneri din mediul educaţional (şcoli, licee, universitate), cercetare, muzee şi mediul economic, care îşi propun să lucreze împreună în încercarea de a face tinerii să conştientizeze problemele specifice Cercetării şi Inovării Responsabile. În cadrul parteneriatului, universităţile, centrele de ştiinţă şi muzeele vor coopera valorificând expertiza şi experienţa pe care o au în activităţi de învăţare formală şi non-formală.
În cadrul sesiunii de deschidere a proiectului, care a avut loc la Biblioteca Judeţeană „Ion Heliade Rădulescu” Dâm-boviţa, coordonatorul ştiinţific din partea Universităţii Valahia, Conf. dr. ing. Gabriel Gorghiu, a prezentat scopul şi obiectivele proiectului, contextul în care acesta se desfăşoară, precum şi cele mai importante activităţi care vor avea loc în anul 2014. Pe lângă Universitatea Valahia, unul din partenerii cheie al proiectului este Muzeul Judeţean de Ştiinţe ale Naturii Prahova.
Impactul pe termen mediu şi lung al proiectului este orientat şi pe formarea cadrelor didactice. În acest sens, la nivelul fiecărui partener european se va constitui o Comunitate de Învăţare în care cadrele didactice vor colabora şi vor lucra împreună cu experţi din domeniul educaţiei formale şi informale, experţi şi specialişti din domeniul cercetării ştiinţifice, Tehnologiei Informaţiei, dar şi ai practicii muzeale. Temele care vor fi fundamentate şi propuse pentru activităţile de lucru cu elevii vor face apel şi la cercetări avansate din domeniile selectate de către fiecare partener, iar cercetătorii, doctoranzii şi actorii economici (industriali) vor fi solicitaţi pentru a întregi Comunitatea de Învăţare. În contextul lansării proiectului, Prorectorul Universităţii Valahia, Conf. univ. dr. Laura Monica Gorghiu, a ţinut să reamintească faptul că universitatea târgo-vişteană este în atenţia Comisiei Europene, în sens pozitiv!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Vameşi şi farisei

Timpul liturgic este timpul mântuirii, timpul lui Dumnezeu Care ascultă rugăciunile tuturor, un veşnic astăzi, dar şi un timp al oamenilor care au în ei setea de veşnicie, setea de a se ruga, de a-şi deschide sufletele în faţa pururea ascultătorului Părinte ceresc. Sfânta Biserică este Comunitatea ce are în […]