„Urme prin Europa” aplicând metoda „Învăţare în aer liber „, la Grădiniţa nr. 8 „Rază de Soare” din Târgovişte

La Grădiniţa cu Program Prelungit nr. 8″ Rază de Soare ” din Târgovişte, unitate şcolară cu prestigiu , are loc un eveniment inedit la nivelul judeţului Dâmboviţa . Este vorba despre implementarea unui proiect Erasmus+,”Trances of Europa „”Urme prin Europa”, prin intermediul căruia preşcolarii de toate vârstele pun în practică metoda „Outdoor Learning „- „Învăţare în aer liber „.
Oaspeţi din patru ţări, Islanda,Norvegia, Polonia, Itali, au fost primiţi cu pâine şi sare de preşcolari şi de educatoarele implicate în proiect dar au luat parte şi la o serie de ateliere de lucru. Activităţile se vor desfăşura pe parcursul acestei săptămâni.
Prima activitate din cadrul acestui proiect „Trances of Europa „- „Urme prin Europa”, sa derulat , luni, în curtea Grădiniţei cu Program Prelungit nr. 8″ Rază de Soare ” din Târgovişte şi s-a constituit într-o serie de ateliere aplicând metoda „Outdoor Learning „”Învăţare în aer liber „.
Primul atelier a fost cel de ştiinţă. Prichindeii de la grupa mare „Buburuze” şi cei la grupa mică „Muguraşi”, au făcut săpături arheologice pentru a descoperi rămăşiţele Dinozaurului T-Rex.
Preşcolarii de la grupa mare „Veveriţe”nu s-au lăsat mai prejos şi au demonstrat că stăpânesc destul de bine cunoştinţele în cadrul atelierului de matematică.
Distracţia şi voia bună au putut fi citite pe chipul micuţilor de la grupa mijlocie „Greieraşi”, participând la atelierul de joc. Şi grupa mare ” Super Pitici ” a fost la înălţime în cadrul atelierului de literaţie.
Foarte bine s-au descurcat şi piticii de la grupa mică „Puişorul Moţat”
Fără îndoială, toamna este unul dintre cele mai frumoase anotimpuri şi a inspirat nenumăraţi scriitori şi poeţi indragostişi de culorile, capriciile şi bogăţiile ei iar astăzi, bătrâna doamnă-toamna i-a inspirat şi pe prichindeii de grupa mijlocie „Furnicuţe” , să picteze şi să decoreze . Pe chipul Furnicuţelor am putut vedea multă bucurie şi dorinţă de lucru în cadrul atelierului de pictură.
Oaspeţii de peste hotare s-au arătat plăcut impresionaţi de activităţile desfăşurate. Şi în zilele următoare, activităţile vor continua cu multe surprize.
„Este unul dintre cele trei proiecte ERASMUS +. Proiectul se numeşte „Trances of Europa „- „Urme prin Europa. Avem ospeţi din Islanda,Norvegia, Polonia, Italia. Au venit pentru a vedea cum anume aplicăm noi metoda ” Outdoor Learning „”Învăţare în aer liber „. În grădinţă se vor desfăşura mai multe ateliere cu tematica „Învăţare în aer liber „. Este vorba despre ateliere de matematică, ateliere de literaţie, ateliere privind jocul în aer liber, ateliere de ştiinţă şi atelier de pictură. Urmeză să mergem la Vulcana Băi pentru a avea training cu un expert în „Outdoor Learning ” „, activitatea având loc în Pădurea de la Bunea. Miercuri, oaspeţii vor reveni în grădiniţă pentru a participa la dezvelirea urmei parteneriatului în comunitate şi pentru a lua parte la seara părinţilor. Toţi copii din grădiniţă sunt implicaţi , fie că au desfăşurat activităţi afară, fie în interior, în funcţie de nivelul de vârstă. Şi toţi părinţii sunt implicaţi şi pe această cale ţin să le mulţumim. Miercuri, este o surpriză pentru oaspeţi, vom avea o expoziţie de obiecte tradiţionale dar şi de bucătărie românească.”, a declarat educator Florentina Ciulei, coordonator proiect
Grădiniţa Rază de Soare din Târgovişte are trei proiecte finanţate de Comisia Europeană prin Programul Erasmus +, Acţiunea-cheie 2:Proiectul de schimb interşcolar KA 229, Bridges for social inclusion (2018-2020), cu instituţii de învăţământ din Bulgaria, Grecia, Polonia, Turcia şi Ungaria, Grădiniţa Rază de Soare Târgovişte fiind coordonatorul proiectului – responsabil, Elisabeta MoldoveanuProiectul de schimb interşcolar KA 229, Include net: Innovative ways to promote Inclusion in its broadest sense, within a panEuropean context (2018-2020), cu instituţii de învăţământ din Anglia (coordonatorul proiectului), Cipru, Grecia, Finlanda şi Turcia -responsabil, Ciulei Florentina , Parteneriat strategic între şcoli KA219, Traces of Europe (20162019) cu instituţii de învăţământ din Islanda (coordonatorul proiectului), Islanda, Italia, Norvegia şi Polonia- responsabil, Ciulei Florentina.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Poliţiştii din Dâmboviţa au organizat activităţi circumscrise acţiunii TRUCK&BUS

In perioada 15-21 octombrie a.c., poliţiştii de la rutieră au acţionat pentru prevenirea accidentelor de circulaţie produse, în special, pe fondul nere-spectării prevederilor legale de conducătorii autovehiculelor destinate transportului public de mărfuri şi persoane. Activităţile din teren s-au concentrat pentru depistarea transporturilor ilicite de mărfuri şi persoane, prevenirea conducerii vehiculelor […]