Urbanism și funcționalitate: Modificări majore în zona Cartierul CFR – Aleea Trandafirilor

Continuă asfaltările pe strada Neagoe Basarab din municipiul Târgoviște și întregul Cartier CFR intră într-o etapă de dezvoltare fără precedent!
Terasamentul fostei căi ferate uzinale a UPET, paralel cu strada Neagoe Basarab, este transformat în pistă de biciclete, cu iluminat public modern și încadrată de arbori ornamentali.
„În cadrul aceluiași proiect, precizează primarul Municipiului Târgoviște, Cristian Stan, se va asigura un acces facil către mall, dinspre bulevardul I.C. Brătianu, prin lărgirea străzii Neagoe Basarab la 4 benzi și se va crea o arteră de legătură între Aleea Trandafirilor și cartierul CFR, care se va intersecta cu strada Neagoe Basarab, foarte utilă din perspectiva preluării traficului din Alee, cu posibilitate de acces pe bulevardul Regele Ferdinand și apoi direct pe centura orașului. Proiectul vizează și realizarea în zonă a cel puļin 30 de locuri de parcare. Lucrările vor fi finalizate în luna septembrie.”
În imediata vecinătate, pe terenul fostei UM Gară, va începe și construcția unor locuințe ANL, cu întreaga infrastructură aferentă (parcări, iluminat public, trotuare), astfel încât acest cartier, mult timp limitat ca și posibilități de extindere, va intra într-o nouă etapă de dezvoltare. în baza unui schimb de terenuri cu SC UPET SA, Primăria Târgoviște va realiza o stradă nouă de legătură între bulevardul Independenței și Bulevardul I.C. Brătianu, prin actuala incintă a UPET, dar și o parcare generoasă, în zona cea mai aglomerată a orașului.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Și Pro România se pregătește de alegeri interne

La București a avut loc o întrunire a conducerii centrale a Pro România cu liderii organizațiilor județene, precedată de o ședință a Biroului Executiv Național. Reunirea liderilor partidului a venit după aprobarea regulamentului de organizare a alegerilor interne locale și a conferințelor județene, întregul proces urmând să aibă finalitate „organizarea […]