Published On: mie, iun. 25th, 2014

URBAN, SARE LA GATUL FEDERAŢIEI Managerul divizionarei A, ICIM Arad este nemulţumit de hotărârea forului din Capitală de a reintroduce regula jucătorului român aflat în permanenţă pe teren

nichiduta.ro

basketDecizia Federaţiei Române de Baschet de a reveni la regula care obligă echipele să aibă, în permanenţă, o jucătoare autohtonă pe parchet pare să nu-i fi picat prea bine lui Marcel Urban, managerul echipei din Arad. După supărarea produsă de eşecul în faţa outsider-ului CSM Târgovişte în campionatul intern, şeful celei mai bogate echipe feminine a baschetului românesc tună şi fulgeră la adresa federalilor.
Într-o declaraţie apărută pe portalul baschetarad.ro, Urban îşi varsă năduful pe forul din Capitală, transformându-se într-un avocat al tuturor cluburilor:
„Ultimele decizii ale FR Baschet nu avantajează cluburile, şi care favorizează multe jucătoare ce nu au încă valoare de prima ligă, dar au pretenţii financiare. Sunt de acord să ai o româncă, chiar două în teren în acelaşi timp, dar să ni se permită, cluburilor, mai multe străine în lot, pentru a face performanţă la nivelul cupelor europene. Vreau să aduc la cunoştinţa publicului larg că multe jucătoare străine sunt mai ieftine decât româncele. Limitarea numărului jucătoarelor străine nu face altceva decât să crească artificial preţul româncelor. Sunt adeptul de a avea cât mai multe românce în lot, dar prin respectarea balanţe valoare-preţ. Mi se pare o decizie forţată în condiţiile în care, an de an, bugetele echipelor scade. Sper ca decizia să aibă un scop clar, în urma unor calcule precise, care să ne ducă la un progres al jucătoarelor românce, pentru că nivelul campionatului nostru e mult sub ceea ce ar trebui să fie. Decizia cu începerea campionatului în august ar fi trebuit luată cu mult timp înainte, să nu fim surprinşi înaintea de reunirea lotului cu o lună şi un pic mai devreme. La cluburi nu s-a gândit nimeni, decât exclusiv pe interes de lot şi jucătoare. Nu s-a avut în vedere opinia cluburilor. Doar 1 sau 2 cluburi ştiau dinainte de aceste de ce măsuri se vor lua, au semnat cu jucătoare, şi acum ne râd în nas. Dar ne vom adapta şi acestei situaţii şi vom încerca să găsim soluţile cele mai bune pentru a forma un lot competitv, în condiţiile unui buget pe care ni-l permite”, a spus Marcel Urban, preşedintele Univ Goldiş ICIM Arad pentru baschetarad.ro.

eJobs

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

noriel.ro