UPU Târgovişte se modernizează şi extinde printr-un proiect cu finanţare pe POR 2014-2020

Potrivit preşedintelui CJ, Daniel Comănes-cu, Consiliul Judeţean Dâmboviţa a depus un proiect pe Axa Prioritară 8 „Dezvoltare a infrastructurii de sănătate şi social” – Programul Operaţional Regional (POR), proiect ce vizează Secţia de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgovişte. Este vorba obiectivul de investiţii „Reabilitarea, modernizarea şi extinderea Unităţii de Primiri Urgenţe din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgovişte”. Valoarea totală a obiectului de investiţii, exprimată în lei cu TVA este 6.959.825,11.
Beneficiar eligibil în cadrul acestui apel de proiecte este Unitatea Administrativ-Teritorială, judeţul Dâmboviţa, prin Consiliul Judeţean – în calitate de solicitant. Obiectivul general al proiectului îl constituie: îmbunătăţirea calităţii şi a eficienţei îngrijirii spitaliceşti de urgenţă din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Târ-govişte prin extinderea şi dotarea unităţii de primiri urgente.
Rezultatele proiectului vizează extinderea Unităţii de Primiri Urgente din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgovişte şi achiziţionarea de echipamente şi dotări necesare funcţionării şi eficientizării serviciilor de sănătate publică din cadrul Unităţii de primiri urgenţe a Spitalului Judeţean de Urgenţă Târ-govişte.
Spitalul Judeţean Târgovişte a beneficiat de un proiect european de 83 de milioane de lei, lucrările de reabilitare au început în 2010 şi au durat trei ani.
Unitatea de Primiri Urgenţe a rămas însă una dintre secţiile cele mai aglomerate, cu spaţii insuficiente şi cu lipsă de cadre medicale.
Directorul Spitalului Judeţean Târgovişte, Claudiu Dumitrescu, declara recent că UPU are doar o treime din numărul de medici necesari, din 28 de posturi sunt ocupate 10.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

23 aprilie, "Ziua Mondială a Cărţii şi Drepturilor de Autor" şi "Ziua Bibliotecarului din România"

Luni, 23 aprilie, Ziua Mondială a Cărţii. Evenimentul organizat anual de UNESCO promovează lectura şi încurajează autorii, dar şi cititorii de toate vârstele. Ziua Cărţii a fost marcată pentru prima dată în Spania, în anul 1923, în memoria scriitorului Miguel de Cervantes, care a murit în ziua respectivă. Mai târziu, […]