Unităţile şcolare dâmboviţene pot beneficia de Campania „Dreptul la toalete”

0 0

Elevii dar şi preşcolarii au nevoie de condiţii de igienă decente în şcoli. Este dreptul lor, nu un privilegiu. E foarte trist să te gândeşti că în secolul în care tehnologia a evoluat atât de mult şi oamenii se gândesc la călătoriile pe Marte, există copii care nu au condiţii optime de igienă în toaletele din şcoli. Însă există oameni cu suflet mare şi cărora le pasă de soarta elevilor şi preşcolarii, şi astăzi, o să vă vorbim despre Campania „Dreptul la toalete” – organizată de Crucea Roşie Română şi Domestos România.
La acest moment, la nivelul judeţului Dâmboviţa, potrivit unei statistici de la Inspectoratul Şcolar Judeţean Dâmboviţa, avem 12 unităţi de învăţământ în care se desfăţoară activitate educaţională cu grup sanitar exterior cu apă curentă şi reţea de canalizare/fosă septic şi 17 unităţi de învăţământ în care se desfăţoară activitate educaţională cu grup sanitar exterior fără apă curentă şi reţea de canalizare/fosă septică . Din informaţiile pe care le deţinem, Crucea Roşie Dâmboviţa a înştiinţat deja toate primăriile despre această campanile, solic-itându-le să informeze unităţile şcolare să se înscrie în campanile, însă, nu ştim exact dacă cineva a aplicat în cadrul Campania „Dreptul la toalete”
Cu această viziune, Domestos, în colaborare cu Crucea Roşie Română şi în partene-riat cu Ministerul Educaţiei Naţionale, a lansat cea de-a cincea ediţie a campaniei „Domestos susţine igiena în şcoli”. În 2019, Domestos militează pentru Dreptul la toalete şi face un pas înainte în a asigura condiţii optime de igienă în şcolile din România, prin dotarea cu grupuri sanitare acolo unde în prezent acestea sunt în curte, sau renovarea toaletelor din şcolile unde acest lucru este necesar.
Şcolile sunt invitate să se înscrie pe www.domestos.ro, pentru a putea oferi astfel elevilor şansa unor condiţii mai bune de igienă. Campania se desfăşoară în perioada octombrie 2019 – septembrie 2020 şi include o sponsorizare în valoare de 45,000 euro pentru dotarea efectivă a două şcoli cu grupuri sanitare şi modernizarea toaletelor în alte două instituţii de învăţământ, în timp ce 100 de şcoli vor primi produse de curăţenie Domestos.
Crucea Roşie Română va gestiona fondurile şi va coordona întreg procesul, de la autorizările necesare până la instalarea efectivă şi punerea în funcţiune a grupurilor sanitare. Pe baza condiţiilor de eligibilitate a unităţilor şcolare înscrise şi a capacităţii de implementare a Crucii Roşii Române, se vor stabili, la fiecare 3 luni, unităţile de învăţământ unde vor începe lucrările.

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Ziua Mondială a Accidentului Vascular Cerebral

Accidentul vascular cerebral (AVC) reprezintă una din principalele cauze de morbiditate şi mortalitate pe plan mondial şi cea mai importantă cauză de dizabilitate pe termen lung în Europa, iar modificările demografice au dus la o creştere atât a incidenţei, cât şi a prevalenţei afecţiunii.Acestea sunt doar câteva dintre argumentele pentru […]