Unirea Tărlungeni are mari probleme şi s-ar putea desfiinţa. În vară a retrogradat, s-a mutat la Ştefăneşti, iar acum e în comă

A.l.

Aşa cum se ştie, Şoimii Pâncota şi A.C.S. Berceni s-au retras din Liga a 2-a în timpul turului. Toate rezultatele acestora s-au anulat. C.S.M. Râmnicu Vâlcea şi Unirea Tărlungeni au probleme mari şi după toate probabilităţile vor arunca şi ele prosopul.
Unirea Tărlungeni, care s-a mutat astă vară la Ştefăneştii de Jos (judeţul Ilfov) n-a avut banii necesari să organizeze meciul de pe teren propriu (stadion Dumitru Mătărău) cu Dacia Unirea Brăila.
Conducătorii clublui ilfovean au anunţat Departamentul Competiţii din cadrul FRF să nu programeze această partidă. Astfel, echipa antrenată de Adrian Matei a pierdut meciul cu 3-0 la „masa verde”. Brăilenii s-au ales cu trei puncte în cont, fără joc şi fără să se deplaseze. E convenabil.
Unirea Tărlungeni riscă să fie exclusă din competiţie dacă în sezonul de primăvară nu se găseşte finanţarea care să permită să se continue. La prima neprezentare va fi exclusă din campionat.
În vacanţa de iarnă trebuie să se analizeze ce posibilităţi sunt şi să se ia o hotărâre în privinţa soartei acestei echipe.
Preşedintele de la Unirea, Florin Chivulete (fost conducător la F.C.M. Târgovişte) susţine că în lipsa sprijinului dat de Primăria Ştefăneşti el şi colaboratorii lui vor cauta soluţii pentru a salva această echipă.
Şeful clubului din Ştefăneşti susţine că Unirea a ajuns în această situaţie din cauza costurilor prea mari din meciul de Cupa României cu ASA Târgu Mureş. Dar, a specificat că în Cupă costurile se suportă de ambele echipe şi că echipa din Ştefăneşti nu şi-a primit jumătatea înapoi după ce a plătit integral totul. Aici nu-l cred. Îl cred atunci când a susţinut că e dezamăgit că echipa nu mai este susţinută de Consiliul Local care nu mai oferă sprijin financiar pentru a se continua activitatea.
Unirea Tărlungeni a terminat prima parte a campionatului pe locul 17 (penultimul) cu 11p şi -22 la adevăr. Este la un punct de „lanterna roşie” Metalul Reşiţa (18, cu 10p şi -17 la adevăr) şi la 6 puncte faţă de ASU Poli Timişoara (15, cu 17p şi -16 la adevăr) care e prima deasupra liniei de demarcaţie.
Dacă va continua, echipa Unirea Tărlungeni va avea viaţă grea. Se va salva nu din punct de vedere fotbalistic ci datorită problemelor echipelor fără bani.
Interesant este faptul că Unirea Tărlungeni a retrogradat în sezonul trecut (2015-2016) din Liga a 2-a, dar a fost reprimită împreună cu Metalul Reşiţa şi Rapid CFR Suceava (actuala Foresta). A fost reprimită în acest eşalon, s-a mutat la Ştefăneşti (Ilfov) fără niciun jucător, antrenor sau conducător de la fosta echipă.
Acum e la un pas de moarte. Are şanse mici să supravieţuiască. În pauza de iarnă va analiza această situaţie extrem de delicată şi va decide dacă va continua sau nu.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

La juniori sub 19 ani, Chindia este la jumătatea clasamentului

Liga Elitelor U19, ediţia 2016-2017, a intrat în vacanţă, după disputarea ultimelor două partide din cadrul rundei cu numărul 16, programate în seria Vest a competiţiei. Conform calendarului competiţional, sezonul va continua în primăvara anului viitor, începând din 18 martie 2017. După disputarea celor 10 etape rămase din sezonul regular, […]