Undă verde pentru abrogarea recursului compensatoriu

Propunerea PNL şi USR de abrogare a recursului compensatoriu a fost aprobată marţi cu unanimitate de voturi de Comisia juridică a Camerei Deputaţilor. Urmează ca deputaţii jurişti să voteze şi asupra raportului de admitere a abrogării măsurii legislative, care va intra miercuri în plenul Camerei Deputaţilor, forul decizional în acest caz.
Cea mai bună formulă este adoptarea unei legi de abrogare. Azi (marţi – n.r.) dimineaţă, Ministerul Justiţiei a elaborat un text de normă tranzitorie, am lucrat asupra propunerilor de pe ordinea de zi cu colegii din comisia juridică, am avut un rezultat comun cu parlamentarii PNL şi USR. În ultima clipă l-am adus la Parlament. Este un text de normă tranzitorie. S-a ajuns la un text comun. Ne-am concentrat pe acest text pentru a clarifica cum va afecta proiectul sistemul de penitenciare”, a declarat deputatul PNL Cătălin Pre-doiu, la dezbaterile de marţi din Comisia juridică.
Ministrul Justiţiei a transmis că va discuta cu CEDo pentru găsirea unei soluţii după abrogarea recursului compensatoriu.
La presiunea guvernului liberal, care a avertizat că va anula măsura prin angajarea răspunderii, chiar PSD a solicitat introducerea pe ordinea de zi pentru dezbatere şi vot final a abrogării acestei legi.
De la intrarea în vigoare a actului normativ, în urmă cu doi ani, în jur de 20.000 de infractori au fost eliberaţi mai devreme din închisori, câteva sute dintre ei comiţând din nou acte cu violenţe, printre care violuri, crime sau tâlhării. (M.C.)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Conferinţa Naţională de Surse Noi şi Regenerabile de Energie (CNSNRE) organizată de Universitatea "Valahia" din Târgovişte

La sfârşitul săptămânii trecute a avut loc a XVIII-a ediţie a Conferinţei Naţionale de Surse Noi şi Regenerabile de Energie (CNSNRE) organizată de Universitatea „Valahia” din Târgovişte, în parteneriat cu Ministerul Cercetării şi Inovării, Comitetul Electrotehnic Român, Centrul pentru Promovarea Energiei Curate în România, şi Institui Naţional de Cercetare şi […]