Published On: mie, dec. 7th, 2016

Una dintre cele mai moderne staţii de epurare din ţară a fost inaugurată la Moreni

nichiduta.ro

Eforturile conjugate ale autorităţilor judeţene şi locale, conducerii Companiei de Apă şi ale constructorilor au făcut posibilă finalizarea unui obiectiv extrem de important pentru Municipiul Moreni. Este vorba despre reabilitarea şi extinderea staţiei de epurare a apelor uzate, parte a contractului de lucrări CL 4, cu o valoare de 33,5 milioane de lei fără TVA, care mai include reabilitarea rezervoarelor Bana, cu o capacitate de 2500 mc fiecare şi reabilitarea staţiei de clorinare.
S-a dovedit – cum a remarcat preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa, Adrian Ţuţuianu, că fazarea acestui proiect a fost o decizie corectă, fondurile europene alocate prin POS Mediu 2007-2014 fiind singura sursă viabilă de finanţare a unei investiţii de asemenea anvergură. Staţia de epurare de la Moreni se numără printre cele mai moderne din ţară şi dispune inclusiv de staţie de tratare a nămolului şi de instalaţie de cogenerare cu biogaz. A fost proiectată pentru o populaţie de 25000 de locuitori dar există posibilitatea dublării capacităţii, cu costuri rezonabile.
La rândul său, primarul Constantin Dinu a spus că, exceptând Cartierul Ţuicani, la Moreni a fost rezolvată problema alimentării cu apă potabilă şi a canalizării. Există proiect şi pentru Ţuicani, finanţarea urmând să fie asigurată prin Programul Infrastructură Mare – Mediu. La inaugurare, alături de autorităţile locale au fost preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa, Adrian Ţuţuianu, vicepreşedintele Alexandru Oprea, fost director general al CATD, Adrian Dumitru – actualul director general al Companiei de Apă, numeroşi cetăţeni.
Această inaugurare – a sugerat şeful judeţului, poate fi privită ca un cadou extrem de util făcut morenarilor în prag de sărbători. Adrian Ţuţuianu a reamintit că este datoria Companiei de Apă să asigure servicii de calitate la preţuri rezonabile şi a cerut o colaborare cât mai bună cu autorităţile locale, scopul comun fiind ca un număr cât mai mare de morenari să beneficieze de aceste servicii.

eJobs

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

noriel.ro