Un weekend fără accidente de circulaţie grave sau mortale, în Dâmboviţa

In zilele de 05 şi 06 mai a.c., pe raza judeţului Dâmboviţa s-au produs şase accidente de circulaţie, soldate cu vătămarea corporală uşoară a nouă persoane.
Din fericire, nicio persoană nu şi-a pierdut viaţa şi nu a fost rănită grav în accidente de circulaţie produse pe şoselele din Dâmboviţa. Din verificări a reieşit că unul dintre şoferi, nu ar fi acordat prioritate de trecere unui autovehicul şi un alt conducător auto ar fi avut alte preocupări în timpul deplasării, de natură a-i distrage în mod periculos atenţia.
De asemenea, trei accidente de circulaţie s-au produs pe fondul nepăstrării unei distanţe corespunzătoare şi unul ca urmare a traversării neregulamentare a părţii carosabile de către un minor lăsat nesupravegheat. În toate situaţiile, poliţiştii au întocmit dosare penale pentru comiterea infracţiunii de vătămare corporală din culpă. Pentru prevenirea evenimentelor nedorite în trafic, poliţiştii le recomandă şoferilor să acorde o atenţie deosebită pietonilor, să adapteze viteza la condiţiile de drum, să adopte o manieră prudentă de conducere, fără bruscarea comenzilor vehiculelor şi să efectueze fiecare manevră doar după o temeinică asigurare. De asemenea, pietonii şi bicicliştii sunt sfătuiţi să-şi sporească atenţia şi să respecte cu stricteţe regulile de circulaţie atunci când se deplasează pe drumurile publice. Poliţia rutieră le mulţumeşte tuturor celor care au înţeles necesitatea respectării regulilor de circulaţie şi le recomandă participanţilor la trafic să manifeste prudenţă sporită în timpul deplasărilor pe drumurile publice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Controale ale inspectorilor DSVSA pentru verificarea cărnii congelate

Pentru a proteja sănătatea publică, Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) a desfăşurat o nouă acţiune, având ca obiectiv verificarea cărnii congelate. Desfăşurate în perioada 11-27 aprilie, aceste controale tematice se înscriu în suita de acţiuni inclusă în programul de monitorizare a acestui tip de produse, care […]