Published On: mar, oct. 18th, 2016

UN NOU LOCAŞ DE CULT ÎN ARHIEPISCOPIA TÂRGOVIŞTEI

nichiduta.ro

nifonDuminică, 16 octombrie 2016, Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop şi Mitropolit NlFoN, însoţit de un sobor de preoţi şi diaconi, a săvârşit slujba de târnosire a bisericii nou construite în Parohia Domniţa Bălaşa, din Satul Zidurile, Comuna Odobeşti, Judeţul Dâmboviţa, cu hramurile Sfântul Mare Mucenic Pantelimon şi Sf. Ap. Andrei.
Ceremonialul liturgic a debutat dis-de-dimineaţă cu slujba aghiasmei şi ritualul de înconjurare şi de sfinţire exterioară a bisericii, apoi, s-a mers în interior, unde Înaltpreasfinţia Sa a aşezat sfinte moaşte în piciorul mesei Sfântului Altar. După consacrarea acestei părţi a sfântului locaş, a avut loc sfinţirea interiorului bisericii şi Sfânta Liturghie arhierească în cadrul căreia a fost hirotonit întru preot tânărul diacon Ion Lucian Andreescu, pe seama Parohiei Micloşani, Protoieria Târgovişte Nord, masterand al Facultăţii de Teologie şi Ştiinţele Educaţiei a Universităţii Valahia din Târgovişte.
În cuvântul său de învăţătură, Înaltpreasfinţia Sa a accentuat importanţa zidirii unui nou locaş de cult pentru comunitatea parohială, ca spaţiu sacru în care, în mod nevăzut, este prezent Dumnezeu Însuşi, şi a accentuat responsabilitatea pastoral-misionară a clericilor de a însufleţi biserica vie, dintr-un anumit loc şi timp, de a aprofunda credinţa cea lucrătoare a poporului lui Dumnezeu din parohia ce le-a fost lor încredinţată. Amintind de Pilda Semănătorului, Înaltul Ierarh a subliniat necesitatea intensificării misiunii pastorale în cadrul parohiilor pentru ca valorile evanghelice să transforme, tot mai profund, viaţa comunităţilor noastre.
Reamintim că sfântul locaş, construit în formă de cruce, având trei turle, cu o expresivă pictură, realizată în tehnica fresco, a fost edificat în perioada 2005-2016, cu binecuvântarea Înaltpreasfinţiei Sale, prin strădania şi râvna Preotului Victor Aurelian STANCIU, care a primit, cu acest prilej, din partea Înaltului Ierarh, rangul de iconom stavrofor. De asemenea, el a fost edificat cu sprijinul Arhiepiscopiei Târgoviştei al unor instituţii ale statului, al enoriaşilor parohiei şi cu generoasa contribuţie a mai multor sponsori şi donatori.
Cu acest prilej, credincioşii prezenţi, bărbaţi şi femei, au avut posibilitatea de a se închina în sfântul altar, până seara târziu, aceasta fiind o ocazie permisă de ritualul liturgic al Bisericii noastre strămoşeşti numai în ziua târnosirii unui sfânt locaş.
La acest eveniment sacramental şi comunitar local, au participat autorităţi locale şi judeţene, foşti membri ai Guvernului României, dar şi numeroşi credincioşi din comună şi din localităţile învecinate.
BIROUL DE PRESĂ AL ARHIEPISCOPIEI TÂRGOVIŞTEI

eJobs

About the Author

Displaying 2 Comments
Have Your Say
  1. COSTI spune:

    NU mai zic nimic… acest copil nu avea nici o sansa de a fi preotit daca nu era baiatul lu mama si lu tata, mai ales ca tatal lui nu facea cinste bisericii.. la facultate era o lepra de om, nu se chinuia deloc sa invete , avea numai note bune, iar ceilalti outsideri aveau maxim 7-8-9 pe alocuri… sper macar sa-si spele pacatele de a fi baiat de bani gata prin a duce o viata intru Hristos si de a face mult bine, caci daca ti-ai cumparat preotia, tu vei da socoteala in fata lui Dumnezeu prin problemele pe care le vei avea in familie cu sotia ta, daca ea afla sau stie deja cu cine s-a maritat, inseamna ca amandoi sunteti partasi la cele petrecute cu hirotonia

  2. mihai spune:

    Despre mana dreapta A LUI NIFON (ghibanu) NU POT SPUNE DECAT ATAT: este un mare sarlatan , un razbunator, un pupincurist in fata episcopului, se da bine pe langa el ca sa fie el bine vazut…sa te gandesti ghibane ca raul pe care il faci semenilor tai preoti ti se va intoarce si tie la un moment dat, caci roata este rotunda, iar nifon nu va fi episcop vesnic, va muri si el la un moment dat, iar pe preotii care intr-adevar erau preoti, de care care tu ti-ai batut joc , o le vrasara si lor curcubeul cand tu nu vei mai fi in scaunul tau cald..bine faci, bine gasesti…rau faci, vei fi scuipat, sa tii minte asta…nu conteaza cat esti tu de destept , mai trebuie sa fii si om… iar tu ca om esto o fire razbunatoare, iar in tine zace o ura mare pentru cei care au curajul sa-ti spuna anumite probleme cu care se confrunta ca preoti… tu stii doar sa le zici ca ei sa indure ca asta este preotia,misiune, dar tu te lafai in bani si altele …toate se platesc in viata asta

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

noriel.ro