„Un munte mai curat pentru generaţiile viitoare”, proiect de ecologizare in Munţii Bucegi

Jandarmii montani de la posturile Peştera şi Zănoaga au desfăşurat o acţiune de ecologizare în Munţii Bucegi, în cadrul parteneriatului „Un munte mai curat pentru generaţiile viitoare”.
Activitatea s-a desfăşurat alături de poliţiştii de la Postul pentru Platoul Montan Bucegi, salvamontişti şi voluntari ai Primăriei Moroeni, Parcului Natural Bucegi şi Asociaţiei Turistice Peştera-Padina şi a avut ca scop înlăturarea deşeurilor şi a vetrelor de foc din zonele Lunca Padinii, Horoabe şi Peştera.
Crezând în succesul ideii de voluntariat, prin participarea la această acţiune, jandarmii au dorit să protejeze natura şi şă contribuie la refacerea ecosistemului, demonstrând astfel că sunt alături de comunitate nu doar pe timpul executării misiunilor.
„Un munte mai curat pentru generaţiile viitoare” este un proiect de implicare socială iniţiat la nivel local, ce are ca scop responsabilizarea autorităţilor şi cetăţenilor cu privire la gestiunea corectă a deşeurilor şi aplicarea legislaţiei de mediu, ecologizarea arealelor naturale/ ariilor protejate din zona montană.
Participarea jandarmilor la această acţiune se înscrie în cadrul unui parteneriat încheiat între Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Dâmboviţa, Primăria Moroeni, Parcul Natural Bucegi, Serviciul Public Judeţean Salvamont Salvaspeo Dâmboviţa, Asociaţia Turistică Peştera-Padina şi Asociaţia Ecologică „Floare de Colţ”.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Poliţiştii rutieri recomandă bicicliştilor să respecte cu stricteţe regulile de circulaţie, pentru a reduce gradul de implicare în accidente de circulaţie

Pe raza localităţilor Brezoaele şi Gherghiţeşti, s-au produs două accidente de circulaţie în care au fost implicaţi bici-clişti, soldate cu rănirea a două persoane.Din cercetările efectuate, poliţiştii au stabilit faptul că un bărbat de 43 de ani, în timp ce se deplasa pe bicicletă, deşi se afla sub influenţa alcoolului, […]