Published On: vin, aug. 25th, 2017

Un meci de antologie

nichiduta.ro

Stadion Corneşti. Spectatori: 400. Au marcat: Mîndru (54)/ A. Neguţ (86, 90+1). Şuturi la poartă: 9-11. Şuturi pe poartă: 38. Cornere: 2-5. Au arbitrat: Alin Olaru (Râmnicu Vâlcea) 5.5 – Ovidiu Dorobanţu (Olanu) 6 şi Silviu Costache 6 (Râmnicu Vâlcea). Cartonaşe galbene: Lungeanu (31), Mîndru (58), G. Costache(80) / M. Plăcintă (25), Parghel (38). Cartonaşe roşii: Fl. Niculae (38)/ B. Negrea (64). Gloria: Moise – Vlad, I. Constantin, Gae, Fl. Niculae – Nedelea, Lungeanu, Enescu (75 Ghiţă), Mîndru – M. Matei, Dragnea (46 Costache). Antrenor: Nelu Radu. Flacăra: Curchi – Parghel, Oprea, G. Matei, Palamariu – L. Plăcintă, M. Plăcintă (46 Ţânţaru) – Drăgan (72 Manea), Tocan (59 Timofte), B. Negrea – A. Neguţ. Antrenor: Gabi Paraschiv.
în turului 2 din Cupa României s-a desfăşurat un derby care a depăşit toate aşteptătile, cu un final de meci incredibil de parcă, în teren, nu erau două echipe dâmboviţene, ci unele de valoarea cluburilor de fotbal din Occident. Meciul a avut un final un vinal de vis. Băieţii lui Nelu Radu au pornit în forţă decişi să ştirbească prestigiul Flacărei Moreni şi chiar au fost la un pas de a reuşi lovitura de graţie ce ar fi sculat tribunele în picioare aşa cum toreadorii, prin măiestria mânuirii spadei, aruncă spectatorii în braâele delirului necontrolat. Totuşi, fotbaliştii lui Gabi Paraschiv, după ce au încasat un 1-0, cu valoare de knock-out, ce aproape că-i bagase în corzile înfrigerii, şi-au revenit pe fundalul unei confruntări care nu a fost doar cea a valorilor, dar şi a nervilor întinşi aşa de tare că aproape deveniseră asemenea corzilor de vioară pe care s-ar fi putut interpreta „Dansul săbiilor”. Totuşi, trebuie spus că primul gol al meciului, cel realizat de Gloria, este cu atât mai glorios cu cât a fost marcat în inferioritate numerică. Deşi a fost condusă, Flacăra a câştigat, Alin Neguţ reuşind o „dublă” care a calificat Flacăra în turul următor la Cupei României. în rezumat, meciul a fost unul al furiei şi setei de a câştiga, presărat cu două eliminări, cu un penalty ratat în minutele de final ale partidei, cu multe cartonaşe galbene. Ar fi interesant dacă Flacăra s-ar încăpăţâna să ajungă până în semifinale. Unii ar spune că este prea mult, un vis imposibil, dar morenarii, dacă se încăpăţânează şi nu se lasă impresionaţi de plăcintele din ligile superioare, ar putea realiza şi surpriza anului 2018 şi, cine ştie, poate vor juca din nou cu o echipă din Vest, într-un meci oficial. Ar fi plăcut, ca peste ani, să se spună: „A fost odată la… Moreni”.

eJobs

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

noriel.ro