Un echipaj al ISU Dâmboviţa cu un container de mare capacitate generator de curent electric, trimis la Urziceni pentru a alimenta gospodăriile fără energie electrică

Pe fondul fenomenelor meteorologice periculoase, caracterizate prin vânt puternic şi depunere de gheaţă pe stâlpi şi cabluri, în judeţul Ialomiţa s-au înregistrat avarii importante la reţeaua de alimentare cu energie electrică.
Pentru asigurarea necesităţilor populaţiei din zonele afe-catate, IGSU a dispus dislocarea în judeţul Ialomiţa a 16 containere de mare capacitate generatoare de curent electric.
Generatoarele sunt mobilizate din judeţele AG, BC, BR, BV, BZ, CT, CV, DB, GL,TR, TL, OT, PH, VN, VL şi Unitatea Specială din Ciolpani, în care nu se înregistrează situaţii de urgenţă grave cauzate de vreme.
Un echipaj al ISU Dâmboviţa cu un container de mare capacitate generator de curent electric s-a deplasat sâmbătă spre zona Urziceni.
Tehnica dislocată va rămâne în sprijinul autorităţilor din judeţul Ialomiţa până la remedierea avariilor de către echipele tehnice ale distribuitorilor de energie electrică.
Generatoarele ISU au o capaciate de 450 kVA şi permit aprovizionarea temporară a unor localităţi cu energie electrică în cazul în care reţeaua publică cedează din cauza vremii neprielnice. Acest tip de tehnică a mai fost utilizat în luna decembrie a anului trecut, pentru alimentarea cu energie a localităţilor afectate de vântul puternic din judeţele Caraş-Severin şi Timiş. Cea mai gravă situaţie s-a înregistrat în Judeţul Ialomiţa unde sâmbătă aproximativ 50.000 de consumatori au rămas fără alimentare cu energie electrică de la reţeaua naţională.
Datorită eforturilor echipelor din cadrul distribuitorilor de electricitate si a sprijinului acordat de IGSU prin dislocarea a 16 generatoare de mare capacitate din alte judeţe s-a reuşit ca la acest moment numărul consumatorilor care nu au curent să fie redus la aproximativ 18.500.
Cele 16 generatoare de mare capacitate asigură curent până la remedierea defecţiunilor şi reluarea alimentării normale cu energie electrică pentru consumatori casnici şi obiective esenţiale precum Policlinica din Urziceni.
Pentru zilele următoare, prognoza meteo arată că vremea se va încălzi, deci ninsoarea şi poleiul nu vor mai cauza aşa mari probleme, însă creşte riscul producerii de inundaţii odată cu topirea zăpezii. Ministrul Carmen Dan a avut discuţii cu reprezentanţii Ministerului Apelor şi Pădurilor pentru ca autorităţile să fie informate de îndată în cazul în care se emit atenţionări ce vizează inundaţii.
De asemenea, a solicitat prefecţilor din judeţele în care ar putea să se producă inundaţii să verifice în aceste zile care este situaţia construcţiilor hidroedil-itare şi hodtrotehnice şi ţină legătura cu autorităţile locale pentru a fi în măsură să ia imediat măsuri de prevenire şi de gestionare a unor situaţii de urgenţă cauzate de inundaţii.
Recomandăm cetăţenilor sa manifeste prudenţă şi să se informeze cu privire la prognoza hidro-meteo şi atenţionările autorităţilor pentru a evita situaţiile de pericol.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Drumarii de la LDP şi cei de la SDN Târgovişte şi SDN Bucureşti, lucrează fără încetare pe DJ 714 Moroeni - Padina - Peştera

În zona montană dâmboviţeană Moroeni – Padina – Peştera, în weekend urgia iernii şi-a spus cuvântul. Strat de zăpadă de peste un metru, viscol şi copaci doborâţi, dar cu toate acestea drumarii, jandarmii, pompierii, salvamontiştii şi voluntarii de la o asociaţie au făcut front comun şi au reuşit să-i scoată […]