Un candidat eliminat la prima proba scrisa a Examenului de Bacalaureat, sesiunea august-septembrie

La Examenul național de Bacalaureat, sesiunea august-septembrie 2021, în județul Dâmbovița s-au înscris 937 de candidați, dintre care 625 din promoția curentă, respectiv 312 candidați din promoțiile anterioare.
La prima probă scrisă a examenului național de Bacalaureat din sesiunea august-septembrie 2021 – Limba și literatura română – au fost
prezenți 258 candidați (80,12% din totalul de 322 de candidați înscriși la această probă).
Pentru tentativă de fraudă a fost eliminat un candidat, din centrul de examen Liceul Tehnologic „Constantin Brâncoveanu” Târgoviște, absolvent al Liceului Tehnologic „lordache Golescu” Găești (telefon în sala de examen). Acesta nu va mai avea dreptul de a participa la următoarele două sesiuni ale examenului.
Afișarea primelor rezultate, prin anonimizarea numelui și a prenumelui, în conformitate cu prevederile specifice în vigoare (Regulamentul general privind protecția datelor – RGPD/GDPR), va avea loc în data de 31 august (până la ora 12:00). Contestațiile pot fi depuse/trans-mise în aceeași zi, în intervalul orar 12:00 – 18:00, inclusiv prin mijloace electronice.
În această situație, candidații completează, semnează și depun/transmit prin mijloace electronice și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere.
Rezultatele finale vor fi făcute publice în data de 3 septembrie 2021.
Pentru a fi declarat promovat, un candidat trebuie să îndeplinească următoarele condiții, cumulativ:

  • recunoașterea/echivalarea/susținerea tuturor probelor de evaluare a competențelor lingvistice și digitale;
  • susținerea tuturor probelor scrise și obținerea notei 5 (cel puțin) la fiecare dintre acestea;
  • obținerea mediei 6 (cel puțin) la probele scrise.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Dâmbovița: 375 de locuri de muncă disponibile în aceasta săptămână

Potrivit informațiilor furnizate de agenții economici privind locurile de muncă, în baza de date a Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Dâmbovița sunt înregistrate pentru această săptămână 375 de posturi vacante, din care 30 pentru absolvenți de studii superioare, pentru persoanele calificate in diverse meserii – 266 și 79 […]