Un atac lipsit de consistenţă

A.l.

fcm TargovistePână acum, „tunarii” târgovişteni nu s-au bucurat de laurii unui rezultat bun în meciurile amicale. Municipal a înregistrat următoarele rezultate: 1-4 (Banu – Stângă 2, Raicu, Stan) cu Metaloglobus Bucureşti, 0-1 (Vlada) cu C.S. Afumaţi, 0-2 (Crăciun 2) cu C.S. Baloteşti.
Primele două meciuri s-au disputat pe terenul sintetic al Complexului Ion Tiriac (fost stadionul Granitul), iar ultimul, pe terenul sintetic al Complexului Olimpic Sydney 2000 de la Izvorani (Ilfov). în aceste partide, Municipal a jucat oscilant, toţi jucătorii având fluctuaţii de formă.
Antrenorul Gigi Manea şi-a aşezat bine jucătorii în terenul de joc. Le-a dat sarcini precise, individual, pe compartimente, pe cupluri, dar aceştia nu au respectat indicaţiile date.
Exigentul antrenor târgoviştean adoptă acelaşi sistem 4-2-3-1, acelaşi stil pragmatic şi agresiv, acelaşi bloc unitar pe dreptunghiul verde-sintetic. Din păcate, s-a greşit mult în apărare şi s-a ratat mult la finalizare.
Aportul în atac este anemic
Fundaşii laterali Banu (pe dreapta) şi Cernea (pe stânga) acoperă bine părţile lor de teren însă dublajul coechipierilor din centru este prea
larg.
Aportul fundaşilor de bandă spre atac este anemic, aproape inexistent, rar Banu dar mai ales Cernea ajung în situaţii să finalizeze o acţiune cu centrare sau cu şut la poartă.
Ionuţ Constantin nu
mai face parte din lot şi se pregăteşte cu Urban Titu.
Mulţi jucători defensivi
în faza de construcţie totul rămâne în sarcina lui Grigore. El trebuie să coordoneze acţiunile formaţiei sale, să paseze, să bată lovituri libere cu piciorul stâng, lucru la care se pricepe de minune.
închizătorul Gâldău nu prea urcă mai deloc în atac. Preferă să protejeze linia defensivă neîncercând să se complice prea mult. Cam aceeaşi atitudine are şi celălalt mijlocaş central, Lungeanu. în acest fel, garnitura Municipalului are mulţi (şapte) jucători defensivi.
„Aripile” Enescu şi Popa se ocupă cu centrările (către cine?), dar nu ştiu să pătrundă spre poartă şi să şuteze.
Cine se bate cu defensiva adversă?
Municipal n-are un vârf împins, înalt şi bine legat care să se bată cu defensiva adversă, iar lângă el, unul iute şi subtil care să culiseze când spre dreapta, când spre stânga direcţiei de atac a echipei.
Când Grigore este prins în chingi sau ţine mingea, avangarda (atacul) rămâne fără furnizor de baloane.
Când mijlocaşii nu se demarcă şi nu scapă de adversari, fundaşii sunt obligaţi să degajeze baloanele în faţă care sunt ca şi pierdute.
Un joc temător în atac
în cele trei amicale disputate, Municipal a avut un joc temător în atac, lipsit de consistenţă.
Echipa de pe malul drept al Ialomiţei nu este una care să preia iniţiativa. Să joace pe atac. Să atace în valuri. Atunci când pleacă spre ofensivă, o face previzibil. Nu există ruperi de ritm sau încrucişări. Când apar ocaziile, acestea sunt ratate.
Oamenii din atac, Dragnea, Timofte, Popa, Tudorache, sunt lenţi, rigizi şi ratează prea mult.
Jucătorii de atac veniţi în probe în această iarnă, Codroiu (Atletic Finei), I. Cosmin (F.C. Olt) şi Fogarasi, n-au rămas la Municipal din diferite motive.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

F.C. Municipal Târgovişte Momente bune, dar şi unele mai puţin inspirate

În confruntarea cu C.S. Balotesti, fotbaliştii de la F.C. Municipal Târgoviste au alternat momentele bune de joc cu unele mai puţin inspirate. Echipa din Balotesti, având în componenţă mai mulţi jucători de la C.S. Otopeni, a avut o apărare aglomerată şi avansată ce făcea inutile pasele „printre” pe care le […]