ULTIMUL COMITET EXECUTIV AL FRF DIN 2020

Mihai ROŞOIU

Comitetul Executiv al Federaţiei Române de Fotbal din data de 17 decembrie 2020, întrunit în mod statutar, în conformitate cu art. 47 alin. (2) din Statutul Federaţiei Române de Fotbal, în prezenţa tuturor membrilor săi, adoptă următoarele decizii:

 • Aprobă cu unanimitate de voturi desfăşurarea activităţilor aferente proiectelor FRF, cu finanţare FIFA şi UEFA, şi a bugetelor acestora pentru sezonul 2020/2021.
 • Aprobă cu unanimitate de voturi Regulamentele de licenţiere şi fair-play financiar (inclusiv regulamentele de procedură ale comisiilor jurisdicţionale din cadrul sistemului de licenţiere/monitorizare financiară). Cu menţiunea că se aprobă cu unanimitate de voturi propunerea FC Viitorul de amânare cu un an a obligativităţii cluburilor din Liga 1 de a înscrie o echipă de fotbal feminin senioare, respectiv în sezonul 2021/2022. De asemenea, se aprobă cu unanimitate de voturi că se va clarifica în cuprinsul Regulamentului de licenţiere faptul că nu se vor cere dovezi cu privire la participarea în competiţii pentru echipele ale căror competiţii nu s-au desfăşurat/nu au început, dar va fi necesar să se facă dovada că echipele respective există şi se antrenează (de ex. Cererea de înscriere în competiţie va fi o dovadă suficientă în acest sens). În urma dezbaterilor, se aprobă cu unanimitate de voturi şi menţionarea expresă în cuprinsul art. 25 din RNLC că terenul de antrenament al echipei de seniori nu poate fi evaluat ca teren de antrenament pentru centrul de copii şi juniori. În ceea ce priveşte situaţia antrenorului principal se stabileşte cu unanimitate de voturi clarificarea obligaţiei de înlocuire a antrenorului principal în sensul că acesta trebuie înlocuit în maximum 30 de zile de la eliberarea postului. Respinge cu unanimitate de voturi restul propunerilor. Aprobă cu unanimitate de voturi clarificarea Principiilor de desfăşurare a competiţiilor în sezonul 2020/2021, în contextul pan-demiei de CO-VID19 cu privire la faptul că în situaţia în care un club este sancţionat cu pierderea jocului cu 3-0, clubului respectiv nu i se vor mai aplica şi alte sancţiuni (inclusiv pentru nerespectarea protocolului medical la jocul respectiv sau sancţiuni pentru neprezentare).
 • Aprobă cu unanimitate de voturi modificările RODAAF, conform propunerii CCA, cu aplicabilitate de la 1 ianuarie 2021.
 • Aprobă cu unanimitate de voturi oportunitatea modificării programului competiţiilor interne raportat la data

începerii Turneului Final al UEFA EURO
U21.

 • Aprobă cu unanimitate de voturi Avizarea Statutului AJF Hunedoara.
 • Aprobă cu unanimitate de voturi modificarea perioadei de transfer pentru fotbalul în fotbal în sală, aceasta urmând a se desfăşura în perioada astfel:
  Pentru fotbalul în sală: 22.12.2020 – 18.01.2021.
  Pentru fotbalul feminin se menţin aceleaşi date ca cele stabilite pentru fotbalul profesionist.
 • Ia act de dezbaterile din şedinţă şi împuterniceşte cu majoritate de voturi Comitetul de Urgenţă FRF să aprobe varianta finală a Regulamentului pentru clasificarea academiilor de copii şi juniori, urmând a se analiza modificările propuse cu privire la acest regulament până la data de 10 ianuarie 2021 de către membrii Comitetului Executiv. – Aprobă modificările programului com-petiţional la Liga 1, Liga 2 şi Cupa României la fotbal în sală, precum şi sistemul competiţional al Cupei României la fotbal în sală.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

SE MODIFICĂ PROGRAMUL LIGII I

In cadrul şedinţei Comitetului Executiv al FRF, membrii acestuia au fost de acord în unanimitate că este benefică o modificare a calendarului competiţional pentru a oferi mai mult timp selecţionerilor Adrian Mutu şi Mirel Rădoi pentru a putea pregăti EURO U21, respectiv debutul preliminariilor pentru Campionatul Mondial din 2022. Astfel, […]