Published On: mie, feb. 5th, 2014

Ţurţurii, un real pericol pentru pietoni

nichiduta.ro

turturiPompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Dâmboviţa se confruntă cu o nouă problemă în aceste zile, şi aici nu este vorba despre vreun alt cod de vijelii sau de ninsoare. Problema constă în ţurţurii formaţi la nivelul acoperişurilor clădirilor. Blocurile de gheaţă sunt extrem de periculoase deoarece pot răni, în cădere, persoanele care trec prin zonă sau pot avaria autovehiculele parcate.
Prin hotărârile consiliilor locale privind gospodărirea localităţlor, se prevăd obligaţiile instituţiilor publice, operatorilor economici, ale celorlalte persoane juridice şi ale cetăţenilor de a menţine curăţenia prin îndepărtarea zăpezii şi a gheţii de pe trotuarele din dreptul imobilelor şi incintelor în care locuiesc sau în care îşi desfăşoară activitatea. De asemenea, pentru prevenirea unor accidente cu urmări grave, în cazul pericolului iminent de cădere a zăpezii sau gheţii (ţurţurilor) de pe acoperişuri, deţinătorii clădirilor (atât persoane fizice, cât şi juridice) au obligaţia de a avertiza trecătorii (marcând perimetrul expus) şi de a îndepărta ţurţurii şi zăpada de pe acoperiş cu mijloace proprii, iar când situaţia o impune, prin intermediul serviciilor care au dotări specifice.
Nerespectarea acestor obligaţii prevăzute de lege se sancţionează contravenţional.

eJobs

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

noriel.ro