Published On: joi, feb. 16th, 2017

Turişti salvaţi din nămeţii de jandarmii montani

nichiduta.ro

Turiştii teribilişti le dau de muncă jandarmilor montani dâm-boviţeni. Încă, în zona montană iarna îşi arată cu adevărat colţii. Viscolul le dă de furcă turiştilor care se aventurează pe drumuri închise în această perioadă. Doi turişti aflaţi în dificultate în Masivul Montan Bucegi, au fost sprijiniţi de jandarmii montani. În urma unei solicitări telefonice, jandarmii din cadrul Postului Montan Zănoaga au intervenit în Masivul Montan Bucegi, în sprijinul unor persoane. Cei doi turişti din judeţul Teleorman se aflau cu autoturismul, în deplasare pe DJ 713 Cuibul Dorului-Dichiu şi intenţionau să ajungă la Peştera. La un moment dat, în zona Dichiu au rămas înzăpeziţi, fiind în imposibilitatea de a-şi mai continua deplasarea din cauza viscolului puternic.
În urma acţiunii jandarmilor montani, tinerii au fost sprijiniţi să deblocheze autovehiculul şi conduşi în siguranţă până la Zănoaga, de unde şi-au continuat drumul spre un loc de cazare de la Peştera, în prezent fiind în afara oricărui pericol. Turiştii aflaţi în dificultate în zona Masivului Montan Bucegi pot apela cu încredere numărul unic de urgenţă „112” sau numerele de telefon 0749.034639 / 0749.058037 pentru a solicita sprijinul imediat al jandarmilor montani.

eJobs

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

noriel.ro