Published On: mie, iul. 1st, 2015

Turişti mai mulţi, sejururi mai scurte

nichiduta.ro

turistiIn prima parte a anului comparativ cu perioada similară din 2014, numărul turiştilor care au vizitat obiective din Dâmboviţa a fost mai mare, dar a scăzut în schimb numărul înnoptărilor. Astfel, în intervalul 1 ianuarie – 30 aprilie, au fost înregistrate 20210 sosiri în structurile de primire cu funcţiuni de cazare turistică în creştere cu 9,4%.
Din numărul total de sosiri, 93,4% au fost sosirile turiştilor români, restul fiind turişti străini, în majoritate cetăţeni ai statelor membre ale Uniunii Europene.
Innoptările au scăzut însă cu 5,6%, depăşind cu puţin 54000.
In aceste condiţii, indicele de utilizare netă a locurilor de cazare, pe perioada 1 ianuarie – 30 aprilie 2015, a fost de 15,3% pe total structuri de cazare turistică, în scădere cu 1,5 puncte procentuale faţă de anul trecut.
Indici mai mari au fost înregistraţi la hoteluri(24,3%) şi sub medie la pensiuni agroturistice şi pensiuni turis-tice(11,7%)

eJobs

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

noriel.ro