Turistă din Bran, ajutată de jandarmii montani şi salvamontişti

Jandarmii de la Postul Montan Peştera au intervenit în urma unui apel telefonic, în Munţii Bucegi pentru a sprijini o persoană aflată în dificultate.
Turista, o femeie în vărstă de 49 de ani, din Bran se deplasa pe un traseu montan împreună cu alte persoane cu intenţia de a ajunge la un obiectiv turistic. La un moment dat, în zona Piciorul Babelor s-a accidentat şi a cerut ajutorul jandarmilor montani şi al salvamontiştilor. Ajunşi la faţa locului, jandarmii de la Postul Montan Peştera împreună cu salvamontiştii din cadrul Serviciului Salvamont Salvaspeo Dâmboviţa i-au acordat turistei măsurile de prim-ajutor, deoarece aceasta prezenta o luxaţie la piciorul drept şi au condus-o până la Peştera, de unde a fost preluată şi transportată la Braşov.
Turiştii aflaţi în dificultate în Munţii Bucegi pot apela cu încredere numărul unic de urgenţă 112 sau numerele de telefon 0749.058037 / 0749.034639 pentru a solicita sprijinul jandarmilor montani de la posturile Zănoaga şi Peştera.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Vigilenţa de care au dat dovadă jandarmii dâmboviţeni

Datorită vigilenţei de care au dat dovadă jandarmii, un tânăr în vârstă de 30 de ani din localitatea Dragomireşti, şi-a recuperat astăzi portofelul pierdut. Jandarmii l-au găsit pe trotuarul de pe bulevardul Unirii din municipiul Târgovişte, chiar în faţa obiectivului unde îşi desfăşoară serviciul. Pe lângă bani, portmoneul conţinea şi […]