TURISMUL, ÎN CREŞTERE PE FINAL DE AN

turismPe finalul anului trecut, în lunile noiembrie şi decembrie, principalii indicatori ai activităţilor legate de turism au avut o evoluţie pozitivă. Raportat la perioada similară din 2011, numărul sosirilor în structurile de primire cu funcţiuni de cazare turistică a crescut cu 10%. în acelaşi timp, a crescut, cu 4,6%, numărul înnoptărilor.
Pe parcursul anului trecut, numărul sosirilor înregistrate a depăşit 68.000, ceea ce înseamnă o uşoară creştere comparativ cu 2011.
Dintre turiştii care au vizitat Dâmboviţa, 94,5% au fost români, restul fiind cetăţeni străini, în majoritate cetăţeni ai unor state membre ale Uniunii Europene.
în ceea ce priveşte gradul de ocupare şi indicele de utilizare netă a locurilor de cazare, a fost atinsă o cotă medie de 29,6%. Cei mai ridicaţi indici de ocupare au fost înregistraţi la hoteluri, anume 45,4%, rezultate mai slabe fiind obţinute la pensiuni turistice (20%), pensiuni agroturistice (17,8%) şi moteluri (16,7%).
Tot hotelierii şi-au tras partea leului şi în ceea ce priveşte numărul sosirilor, cu un procent de 63,1% din total, în timp ce mai puţin de zece turişti dintr-o sută au preferat să se cazeze în pensiuni turistice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

CAPUL VOIEVODULUI MARTIR MIHAI VITEAZUL RĂMÂNE LA TÂRGOVIŞTE

După tragica şi martirica moarte a marelui voievod, la 9/19 august 1601, pe Câmpia Turzii, aşa cum afirmă întreaga noastră istoriografie, corpul i-a rămas la locul asasinatului, fără a se cunoaşte, din nefericire, până astăzi, ceva referitor la locul în care se află. Însă, capul voievodului a fost luat de […]