Published On: mar, Ian 29th, 2013

TURISMUL, ÎN CREŞTERE PE FINAL DE AN

Share This
Tags

turismPe finalul anului trecut, în lunile noiembrie şi decembrie, principalii indicatori ai activităţilor legate de turism au avut o evoluţie pozitivă. Raportat la perioada similară din 2011, numărul sosirilor în structurile de primire cu funcţiuni de cazare turistică a crescut cu 10%. în acelaşi timp, a crescut, cu 4,6%, numărul înnoptărilor.
Pe parcursul anului trecut, numărul sosirilor înregistrate a depăşit 68.000, ceea ce înseamnă o uşoară creştere comparativ cu 2011.
Dintre turiştii care au vizitat Dâmboviţa, 94,5% au fost români, restul fiind cetăţeni străini, în majoritate cetăţeni ai unor state membre ale Uniunii Europene.
în ceea ce priveşte gradul de ocupare şi indicele de utilizare netă a locurilor de cazare, a fost atinsă o cotă medie de 29,6%. Cei mai ridicaţi indici de ocupare au fost înregistraţi la hoteluri, anume 45,4%, rezultate mai slabe fiind obţinute la pensiuni turistice (20%), pensiuni agroturistice (17,8%) şi moteluri (16,7%).
Tot hotelierii şi-au tras partea leului şi în ceea ce priveşte numărul sosirilor, cu un procent de 63,1% din total, în timp ce mai puţin de zece turişti dintr-o sută au preferat să se cazeze în pensiuni turistice.

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>