Published On: mar, ian. 29th, 2013

TURISMUL, ÎN CREŞTERE PE FINAL DE AN

nichiduta.ro
Share This
Tags

turismPe finalul anului trecut, în lunile noiembrie şi decembrie, principalii indicatori ai activităţilor legate de turism au avut o evoluţie pozitivă. Raportat la perioada similară din 2011, numărul sosirilor în structurile de primire cu funcţiuni de cazare turistică a crescut cu 10%. în acelaşi timp, a crescut, cu 4,6%, numărul înnoptărilor.
Pe parcursul anului trecut, numărul sosirilor înregistrate a depăşit 68.000, ceea ce înseamnă o uşoară creştere comparativ cu 2011.
Dintre turiştii care au vizitat Dâmboviţa, 94,5% au fost români, restul fiind cetăţeni străini, în majoritate cetăţeni ai unor state membre ale Uniunii Europene.
în ceea ce priveşte gradul de ocupare şi indicele de utilizare netă a locurilor de cazare, a fost atinsă o cotă medie de 29,6%. Cei mai ridicaţi indici de ocupare au fost înregistraţi la hoteluri, anume 45,4%, rezultate mai slabe fiind obţinute la pensiuni turistice (20%), pensiuni agroturistice (17,8%) şi moteluri (16,7%).
Tot hotelierii şi-au tras partea leului şi în ceea ce priveşte numărul sosirilor, cu un procent de 63,1% din total, în timp ce mai puţin de zece turişti dintr-o sută au preferat să se cazeze în pensiuni turistice.

eJobs

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

noriel.ro