Trenurile Transferoviar Călători s-au întors în gara istorică de la Pietroşiţa

Începând de duminică, 13 decembrie 2020, trenurile Transferoviar Călători s-au întors în gara istorică de la Pietroşiţa, inaugurată în anul 1912. Operatorul privat Transferoviar Călători a reluat circulaţia feroviară la Pietroşiţa, după ce anul trecut fusese limitată la staţia Fieni.
Anunţul a fost făcut chiar de primarul din Pietroşiţa.
„Aşa cum am anunţat în data de 3 noiembrie, de astăzi intră în vigoare noul mers al trenurilor cu staţie terminus Pietroşiţa. Sperăm ca de această dată să nu mai existe nicio întrerupere a circulaţiei trenurilor pe această rută.”, a scris primarul pe pagina sa de facebook.
Pietroşiţa a fost una dintre primele zone din România unde a ajuns trenul, istoria localităţii fiind legată de legendele tunelurilor de sub Bucegi, pentru că legătura cu Sinaia nu s-a realizat niciodată, deşi săpăturile au început, în ambele localităţi, înainte de primul război mondial.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Includerea SARS-CoV-2 în lista agenţilor biologici care cauzează infecţii la om

Guvernul completează măsurile de protecţie a lucrătorilor expuşi la riscurile generate de agenţii biologici, ca urmare a introducerii, la nivel european, a unor noi agenţi biologici în lista celor care cauzează infecţii la om, printre care şi noul virus SARS-CoV-2. S-a aprobat un proiect de Hotărâre care are în vedere […]