Published On: joi, mai 23rd, 2019

TREND DESCENDENT AL CRIMINALITĂŢII, NUMĂRUL ACCIDENTELOR, ÎN SCĂDERE

nichiduta.ro

In primele patru luni ale anului, în urma activităţilor de prevenire şi combatere desfăşurate de Poliţia Română, criminalitatea sesizată a scăzut în ceea ce priveşte cei mai importanţi indicatori. De asemenea, a crescut gradul de siguranţă rutieră – mai puţine accidente, mai puţine victime.
Astfel, infracţiunile de omor înregistrează o scădere de 8,6%, faţă de primele patru luni din 2018, tentativa la această infracţiune fiind în acelaşi trend (7,9%).
De asemenea, numărul faptelor de natură penală sesizate, în primele luni din 2019, a scăzut cu 0,7%, faţă de perioada similară a anului trecut. Acelaşi trend descendent îl înregistrează infracţiunile de natură judiciară (-1,96%).
Infracţiunile contra patrimoniului sunt, la începutul acestui an, în scădere cu 0,9%. Astfel, infracţiunile de furt au scăzut cu 5,1%, iar tâlhăriile cu 0,6%.
Faptele de loviri sau alte violenţe au scăzut cu 1,6%, în timp ce infracţiunile stradale cu 4,39%.
Siguranţa rutieră este o prioritate pentru Poliţia Română, rezultatele activităţilor de prevenire a accidentelor desfăşurate de poliţişti fiind vizibile în scăderi la toţi indicatorii.
Astfel, numărul accidentelor rutiere a scăzut cu 4,9%, al persoanelor decedate cu 6,2%, iar al răniţilor grav cu 5,4%. Acţiunile poliţiştilor vor continua prin activităţi preventive, operative şi de investigare, pentru siguranţa cetăţenilor şi liniştea comunităţilor.

eJobs

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

noriel.ro