Trei şcoli din Dâmboviţa -Fântânele, Pătroaia Vale şi Româneşti -fără medii peste 5 la Evaluarea Naţională

eleviPotrivit unui comunicat al Inspectoratului Şcolar, la Evaluarea Naţională 2016, în judeţul Dâmboviţa, dintre cei 4290 candidaţi înscrişi (patru provenind din promoţii anterioare) s-au prezentat 4098 la limba şi literatura română şi 4078 la matematică, prezenţa fiind de 95,05%.
Au funcţionat 160 centre de examen şi două centre zonale de evaluare, lucrările fiind corectate într-un alt judeţ, conform procedurilor Ministerului Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice. Centrele de examen şi centrele zonale de evaluare au funcţionat normal, conform prevederilor legale, nefiind înregistrate incidente sau eliminări ale candidaţilor.
Din cei 4078 candidaţi prezenţi la ambele discipline, un număr de:
– 2908 candidaţi (71,33%) au obţinut medii mai mari sau egale cu 5;
– 1170 candidaţi (28,67%) au obţinut medii mai mici ca 5;
– 3 candidaţi au obţinut media 10.
Pe discipline, nota 10 au obţinut 38 candidaţi la limba şi literatura română şi 48 candidaţi la matematică.
La nivelul judeţului Dâmboviţa au fost înregistrate 286 de contestaţii, 121 la disciplina Matematică şi 165 la Limba şi literatura română. Dintre acestea 64 au fost corectate favorabil, nota fiind mărită (57 la limba şi literatura română şi 7 la matematică) şi 9 au obţinut note micşorate faţă de situaţia iniţială (7 la limba şi literatura română şi 2 la matematică).
Comparativ cu simularea care a avut loc în luna martie 2016, procentul promovaţilor a crescut (41% la simulare faţă de 71,33% la examenul propriu-zis), judeţul Dâmboviţa urcând în ierahia naţională, atât comparativ cu anul trecut, cât şi comparativ cu rezultatele de la simulare şi ocupând, după afişarea rezultatelor finale, poziţia 27.
Din cele 175 de unităţi şcolare care au absolvenţi de clasa a VlII-a, 18 unităţi de învăţământ au obţinut un procent de promovabilitate de 100%, lista fiind deschisă de colegiile naţionale Constantin Carabella, Ienăchiţă Văcărescu şi Vladimir Streinu. La polul opus, sunt trei şcoli generale din judeţ -Fântânele, Pătroaia Vale şi Româneşti -, unde niciun absolvent nu a obţinut medie peste 5.
Absolvenţii care au susţinut examenul de evaluare naţională vor completa, în perioada 8-12 iulie, fişa de înscriere la liceu sau şcoală profesională, urmând ca, în data de 20 iulie, să fie făcută publică lista repartizării computerizate în prima etapă de admitere.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Absolvenţii sunt aşteptaţi să se înscrie în evidenţele ANOFM

Absolvenţii acestei promoţii sunt aşteptaţi să se înscrie în evidenţele Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă pentru a beneficia de asistenţă personalizată în vederea identificării şi ocupării unui loc de muncă. Absolvenţii instituţiilor de învăţământ înregistraţi la agenţiile judeţene pentru ocuparea forţei de muncă beneficiază de informare şi consiliere […]