TREI DIN TREI PENTRU ECHIPA LUI TĂNASE

Mihai ROŞOIU

Reprezentativa feminină de tineret a României continuă să fie liderul Grupei A din FIBA U20 Women’s European Championship, Division B, presented by Banca Transilvania, după ce a înregistrat în această seară a treia victorie consecutivă în Arena Antonio Alexe, tricolorele pregătite de antrenorii Cătălin Tănase, Alexandru Radu şi Larisa Toma, reuşind să se impună şi în faţa Ucrainei, cu scorul de 63-56 (1018, 19-13, 19-9, 15-16). Marţi este zi de pauză pentru toate participantele iar miercuri seara, în Arena Antonio Alexe din Oradea, de la ora 19:30, naţionala României va primi replica selecţionatei similare a Israelului, într-un meci foarte important pentru calificarea în semifinale.
Cea de-a treia zi a FIBA U20 Women’s European Championship, Division B, presented by Banca Transilvania, întreceri care se desfăşoară în această perioadă în Arena Antonio Alexe şi în Sala Liceului Economic Partenie Cosma din Oradea, a fost una deosebită pentru naţionala feminină de tineret a României. Şi asta, pentru că după ce una dintre principalele rivale din cursa pentru calificarea în semifinale, Lituania, s-a poticnit neaşteptat în partida cu Marea Britanie, cedând cu scorul de 54-65, seara târziu, a urmat un nou succes al tricolorelor pregătite de antrenorii Cătălin Tănase, Alexandru Radu şi Larisa Toma. De data aceasta, România a reuşit să pună la colţ incomoda naţională a Ucrainei, cu scorul de 6356, după un meci de infarct, în care tricolorele au avut din nou un debut modest, dar au reuşit să recupereze pas cu pas şi să preia conducerea pe tabelă până la pauză. în ultimele două sferturi, în ciuda eforturilor disperate ale ex-sovieticelor să încline balanţa victoriei în favoarea lor, naţionala noastră a reuşit să gestioneze bine momentele importante şi a terminat en-fanfare, închizând tabela la 63-56, după o demonstraţie de forţă a Alinei Podar de la linia de libere, coordonatoarea de joc reuşind 4 din 4 în ultimele zece secunde! A fost o victorie extrem de muncită, care menţine România în fotoliul de lider al Grupei A, cu punctaj maxim şi cu şanse deosebite de calificare în faza următoare, lupta urmând să se dea chiar în ultimele runde, cu Israel şi Lituania.
Conform datelor oficiale, punctele victoriei tricolore au fost parafate de VîRJOGHE (12 p, 3 rec, 1 pasa), FERARIU (12 p, 2 rec, 3 pase, 2 int), PODAR (11 p, 4 rec, 4 pase, 2 int), E. ARMANU (9 p, 3×3, 4 rec, 1 pasa), POPESCU (6 p, 4 rec, 5 pase, 1 int), PĂRĂU (6 p, 11 rec, 2 int), ORBAN (4 p) şi DEMETER (3 p, 5
rec). A mai evoluat GHIŢĂ (2 rec, 1 pasa).
în urma rezultatelor înregistrate în primele trei runde, iata cum arată clasamentul intermediar al Grupei A, cu menţiunea că primele două clasate se vor califica în semifinale:
1. ROMÂNIA – 6 puncte (3 victorii)
2. LITUANIA – 5 puncte (2 victorii,
1 înfrangere)
3. ISRAEL – 5 puncte (2 victorii, 1 înfrangere)
4. Ucraina – 4 puncte (1 victorie,
2 înfrangeri)
5. Marea Britanie – 4 puncte (1 victorie, 2 înfrangeri)
6. Grecia – 3 puncte (3 înfrangeri)
în cealaltă serie, Cehia a urmat exemplul nostru şi continuă să fie singura echipă neînvinsă, fiind pe prima poziţie a Grupei B cu punctaj maxim:
1. CEHIA – 6 puncte
2. Belarus – 5 puncte
3. Bulgaria – 5 puncte
4. Turcia – 4 puncte
5. Islanda – 4 puncte
6. Danemarca – 3 puncte
Ţinând cont de sistemul competiţional FIBA, care prevede ca primele două clasate în grupe să acceadă în semifinale, putem afirma că lupta pentru un loc în careul de aşi abia începe, România având în program două meciuri în care se va confrunta chiar cu principalele rivale la calificare, Israel (miercuri, de la ora 19:30) şi Lituania (joi, de la ora
19:30).
Marţi este zi de pauză pentru toate participantele la întrecerile continentale de la Oradea, în ambele săli de joc fiind programate doar antrenamente.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

CU GALATASARAY PE 27, 28 SAU 29 NOIEMBRIE

Galatasaray Istanbul este echipa pe care jucătoarele echipei de volei a Clubului Sportiv Municipal Târgovişte o vor intalni în şaisprezeci-mile de finală ale CEV Cup 2019! Primul joc se va desfăşura la Târgovişte în perioada 27/29 noiembrie 2018, urmând ca manşa retur să se desfăşoare în Turcia în perioade 04/06 […]