Transportatorii, la discuţii cu preşedintele CJ Dâmboviţa

I.B.

cjdPreşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa, Adrian Ţuţuianu, Administratorul Public al judeţului, Alexandru Oprea şi Vicepreşedintele Adrian Dumitru s-au întâlnit ieri, 22 aprilie, la sediul instituţiei cu reprezentanţii societăţilor ce desfăşoară activităţi de transport public de persoane prin curse regulate în judeţ.
Întâlnirea deieri a fost organizată în urma numeroaselor apeluri lansate de preşedintele Adrian Ţuţuianu către transportatori, în scopul derulării în condiţii legale şi de siguranţă a transportului de persoane din Judeţul Dâmboviţa. În ultimele luni, au fost constatate mai multe deficienţe, dintre care amintim: efectuarea serviciului de transport persoane cu alte autovehicule decât cele prevăzute în documentaţia de licitaţie – şi care nu sunt înscrise în caietele de sarcini, nerespectarea numărului de curse şi a orarului de desfăşurare a acestora, nerespectarea itinerarului sau a staţiilor finale ale mai multor trasee din municipiul Târgovişte, mai ales ale traseelor a căror ultimă staţie sunt Autogara AITT şi Autogara Mondotrans, utilizarea de mijloace de transport care prezintă probleme tehnice, folosirea de mijloace de transport cu capacitate mai mică decât aceea prevăzută iniţial. Şeful administraţiei judeţene a subliniat necesitatea adoptării unei conduite adecvate din partea tuturor transportatorilor de persoane în relaţia cu cetăţeanul, adăugând că activitatea de transport va fi monitorizată în continuare de către colective mixte de control iar, în cazul nerespectării condiţiilor legale, vor fi aplicate sancţiuni corespunzătoare. Reamintim faptul că, din cauza abaterilor grave constatate, pe ordinea de zi a şedinţelor ordinare de consiliu judeţean din datele de 3 iulie 2014 şi 26 martie 2015, s-a propus spre aprobare retragerea unor licenţe de transport persoane prin curse regulate pe traseul: 116 Găeşti – Valea Mare – Ludeşti, ce face parte din „Programul de transport judeţean 2014 – 2019”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Adrian Năstase prezent la Târgovişte de Ziua Mondială a Cărţii şi a Dreptului de Autor

In fiecare an, la data de 23 aprilie este sărbătorită Ziua Mondială a Cărţii şi a Dreptului de Autor, la iniţiativa UNESCO. Şi la Târgovişte a fost marcată cum se cuvine Ziua Mondială a Cărţii şi a Dreptului de Autor. La sediul Bibliotecii Judeţene „I. H. Rădulescu” Dâmboviţa au avut […]