TRAGEDII la Gândești și Șelaru

1 0

În această perioadă, când termometrele arată că temperatura a scăzut, sobele, centralele termice și instalațiile electrice sunt exploatate la maxim.

Nu deveniți propria victimă!

În ultimele 48 de ore echipaje de pompieri au intervenit pentru stingerea a trei incendii, în comunele Șelaru, Cândești și Nucet, la clădiri de locuit.

Din nefericire, la Șelaru două persoane au fost găsite decedate în interiorul casei. În ambele situații pompierii au salvat din calea flăcărilor locuințele învecinate. Și la Cândești, o persoană a fost găsită decedată. Incendiul a izbucnit la o casă în Dragodănești, comuna Cândești. Au acționat echipaje de pompieri de la Garda Voinești cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă și de la  Detașamentul Târgoviște cu o autospecială de stingere cu apă și spumă, iar de la SAJ un echipaj medical. La locul evenimentului pompierii au constatat că incendiul se manifesta la o casă pe o suprafață de  cca.80 mp. În scurt timp incendiul a fost localizat, iar în urma recunoașterii efectuată a fost identificată o persoană decedată în interiorul casei.

Aceste tragedii pot fi prevenite dacă respectați câteva reguli:

NU utilizați instalaţii electrice (conductori, prize, întrerupătoare, tablouri de siguranţe, prelungitoare etc.) şi consumatori electrici (de orice fel) cu defecţiuni sau improvizaţii;

NU suprasolicitaţi reţelele electrice prin folosirea simultană a mai multor consumatori;

NU depozitaţi în podurile locuinţelor plante furajere, materiale inflamabile sau materiale combustibile care s-ar putea aprinde de la coşurile pentru evacuarea fumului.

Utilizați sisteme de încălzire fără defecțiuni, protejați coșurile de fum față de materialele combustibile, reparați-le și curățați-le de funingine!

„Mai bine previi, decât să nu fii!”

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Sechestrați, terorizați și șantajați mai bine de cinci ore, într-un apartament din municipiul Târgoviște

Polițiștii cercetează cinci bărbați  sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de lipsire de libertate în mod ilegal, șantaj, furt în scop de folosință și lovire sau alte violențe.Polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Târgoviște au fost sesizați de către un tânăr, de 20 de ani, din localitatea Bărbulețu, cu privire la faptul că, […]