Published On: joi, mart. 29th, 2018

Tragedie în comuna dâmboviţeană Cobia

nichiduta.ro

Moartea a lovit năprasnic într-o familie din comuna dâm-boviţeană Cobia, sat Cobiuţa. Un copil de o lună şi jumătate şi tatăl acestuia au murit, în timp ce mama a ajuns în stare gravă la spital. Toţi zăceau leşinaţi în casă, iar un vecin a fost cel care a dat alarma. Din primele date, anchetatorii sunt de părere că monoxidul de carbon acumulat a cauzat decesul celor două persoane. Totul ar fi pornit de la o sobă din teracotă pe lemne. Criminaliştii de la Poliţia Găeşti fac cercetări la faţa locului pentru a stabili cu exactitate cauzele decesului.
Intoxicaţia cu monoxidul de carbon este mai frecventă iarna. Monoxidul de carbon rezultă prin arderea incompletă a combustibililor (gaz, combustibili lichizi, cărbune, lemn) folosiţi în locuinţe – în instalaţii de încălzire, sobe, cuptoare prost întreţinute şi fără un sistem de ventilaţie corespunzătoare, în motoarele maşinilor, dar şi în industrie (cuptoare, furnale, mine).
Pentru prevenirea intoxicaţiilor cu monoxid de carbon, toate sistemele de încălzire trebuie să fie corect instalate, întreţinute şi verificate periodic, pentru a avea o bună ventilaţie. Coşurile, hornurile, ţevile de evacuare trebuie şi ele inspectate periodic. Încăperile trebuie aerisite frecvent, mai ales unde stau copiii mici sau bătrâni. Este bine să fie instalate detectoare de monoxid de carbon, pentru depistarea concentraţiilor crescute de gaz. Autovehiculele nu trebuie puse în funcţiune într-un spaţiu închis, căci acumulările de gaze se produc rapid. Nu folosiţi aragazul, cuptorul sau generatoare portabile cu gaz pentru a încălzi încăperile şi mai ales nu le lăsaţi nesupravegheate când dormiţi.

eJobs

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

noriel.ro