„Tradiţie şi modernism în nunta românească”

Tradiţiile şi obiceiurile încă se mai păstrează cu sfinţenie în unele localităţi dâm-boviţene.
Vulcana Pandele este unul dintre locurile unde tradiţiile şi obiceiurile se păstrează cu sfinţenie. Prin implicarea directorului Căminului Cultural „Izvor de apă vie” din localiate, Florina Voicu dar şi cu susţinerea primarului Radu Vasile şi a Consiliului Local Vulcana Pandele, ca în fiecare an, are loc sărbătoarea localităţii. Anul acesta, pe lângă spectacolele artistice, s-au pregătit şi evenimente ce au avut ca temă „Tradiţie şi modernism în nunta românească”. Familiile care au împlinit 25 de ani şi 50 de ani de convieţuire neîntreruptă s-au bucurat de respectul autorităţilor locale. Cu prilejul zilei comunei, autorităţile locale au sărbătorit cuplurile longevive în semn de respect şi apreciere. Au trecut anii în zbor, spun cuplurile de sărbătoriţi, cu bune şi cu rele, cu multă muncă.
În cinstea cuplurilor, preoţii au oficiat şi o slujbă de binecuvântare, mai bine spus, au reoficiat căsătoriile,naşii fiind edilul localiţii şi soţia sa.
Festivitatea dedicată cuplurilor longevive este un eveniment cu tradiţie. Cu toţii au închinat o cupă de şampanie şi au servit o prăjitură.
Au vizitat şi inedita expoziţie de rochii de mireasă, organizată prin implicarea directorului Căminului Cultural „Izvor de apă vie” din localiate, Florina Voicu. În expoziţie se găsesc rochii de mireasă din anul 1960 şi până în prezent.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

ACŢIUNE PENTRU VERIFICAREA LEGALITĂŢII CONSTRUCŢIILOR DE LOCUINŢE

Peste 400 de infracţiuni au fost constatate şi peste 500 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de peste 7.000.000 de lei, au fost aplicate în urma acţiunilor desfăşurate în prima parte a anului în domeniul construcţiilor de locuinţe. Pentru recuperarea prejudiciului cauzat în dosarele penale instrumentate, au fost instituite măsuri asiguratorii […]